Jak to jest z Clony XXL

Od niedawna zetknąłem się z pewnym niefortunnym problemem a mianowicie korzystając z programu Clony XXL (v 14 lub 15) przy próbie uruchomienia spotykają mnie niemiłe zdarzenia.
Program do poprawnego działania ustawia w swojej konfiguracji uźywane w systemie CD–romy (mam dwie Nagrywarki Liteona CD i DVD)wykrywane w systemie jako napędy I oraz J.
Nie korzystałem przez jakiś czas z tych programów i nagle mnie coś podkusiło i ze zdziwieniem odkryłem źe program wykrywa coś takiego:

CD–ROMy
–––––––––––––––––––––––––––
Ustawienia są prawidłowe ?

Drive I:\ = 1:2 ?ÓwqÓw ^kAAAAAAAAÓw AAAA

Sterowniki ASPI odinstalowałem i zainstalowałem ponownie (oczywiście po restarcie) z versją wg. aspichk.exe 4.71.2 (wszystkie cztery) – efekt ten sam

Czy ktoś moźe ma rozwiązanie?
Pracuję na XP Prof z SP2 (w panelu sterowania wszystko OK CDeki działają bez kłopotów w innych programach) jakiś czas temu ClonyXXL PL działały bez problemu (tzn jakoś dwa miesiące temu – ale to chyba nie istotne)

Odpowiedzi: 3

Sprawa juź nieaktualna (problem załatwiony)
Dla ew. zainteresowanych podaję, źe naleźy wyczyścić rejestry po deinstalacji ASPI a potem zainstalować nowe (najlepiej zrobić to programem ForceASPI 1.8 komendą killASPI.bat –pliczek wsadowy robi to automatycznie, po restarcie naleźy uruchomić inny pliczek instASPI.bat, ponownie zrestartować i sprawdzić np. aspichk.exe czy mamy je w systemie – powinny być w wersji 4.71.2 wszystkie cztery)
Wszystko chodzi cacy Pozdrawiam :D
3xD
Dodano
24.05.2005 23:48:33
Wszystko fajnie Seeker alenapisałem przecieź źe odinstalowałem sterowniki ASPI i zainstalowałem ponownie i mam je wszystkie cztery (choć potrzebne są ponoć tylko dwa) w v. 4.71.2 (dla jasności czytałem sugestie skorpiona)
Poza tym masz racje to są wersje 2.0.1.4 i 2.0.1.5 (o ile pamiętam wszystkie wersje zaczynały się od 2.0 więc dla praktyków pisałem tylko końcówki)
Chodzi o to źe nadal mam ten sam objaw (pomimo reinstalacji ASPI) ale Nero oraz CloneCD chodzą bez zastrzeźeń
Moźe juź ktoś zetknął się z tym problemem (moźe inna wersja ASPI albo jakiś zainstalowany program robi takie numery)
Mimo wszystko dzięki za dobre chęci :lol:
3xD
Dodano
24.05.2005 22:47:26
3xD:
Od niedawna zetknąłem się z pewnym niefortunnym problemem a mianowicie korzystając z programu Clony XXL (v 14 lub 15)

Napewno taka wersja? ClonyXXL 2.0.1.5 taka to wiem źe jest ale 14 czy 15 :roll:
Poza tym jak sam autor spolszczonej wersji w pomocy pisze wszelki tego typu problemy z napędami i ich rozpoznawaniem związane są ze sterownikami ASPI.
W pakiecie ASPI powinny być progamiki do sprawdzania jaka aktualnie jest wersja w systemie i program do odinstalowania sterów ASPI. Moźe uźycie tego ostatniego i ponowna instalacja ASPI sprawę by rozwiązała.
Seeker
Dodano
24.05.2005 15:28:14
3xD
Dodano:
24.05.2005 01:56:36
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1