jak stworzyć niestandardowe konto !!!
Tak jak w temacie. Chodzi mi o stworzenie niestandardowego konta w Win XP home i prof. Jeźeli robi się tak samo to bez problemu a jak inaczek to na to i na to. Z naciskiem na prof.
OK
Chodzi mi o to aby stworzyć konto które nie ma prawa do zmiany pulpitu. Nie ma dostępu do panelu sterowaniam, wyłączone np. URUCHOM ... itd. jeźeli potrzebny jest do tego jakiś program to proszę podać jaki.
OK
Chodzi mi o to aby stworzyć konto które nie ma prawa do zmiany pulpitu. Nie ma dostępu do panelu sterowaniam, wyłączone np. URUCHOM ... itd. jeźeli potrzebny jest do tego jakiś program to proszę podać jaki.
Odpowiedzi: 3
Bobi_robert:
Zgubiem sie juz troche. Chcesz blokowac pod XP Home czy Professional ??
Jesli Home to nici z tego co brtx napisał, wtedy trzeba recznie w rejestrze kombinowac.
Powiedz co dokladnie chcesz zablokować, a pewnie i ktos odpowie.
bardziej mnie interesuje pod porf. ale pytam się o homa bo warto wiedzieć, źe w nim nie działa opcja ta co w prof. OK
Chodzi np. o blokadę URUCHOM, Brak dostępu do panela sterowania. Ogólnie o zabezpieczenie konta tak aby konto miało funkcjonalność dostępu do internetu + napisanie czegoś w pakiecie biurowum i nic więcej!!!
Zgubiem sie juz troche. Chcesz blokowac pod XP Home czy Professional ??
Jesli Home to nici z tego co brtx napisał, wtedy trzeba recznie w rejestrze kombinowac.
gpedit.msc (wpisz to w Uruchom na koncie do modyfikacji)
Strona 1 / 1