Jak sprawdzic kiedy komp sie zawiesil??

Mam drobne pytanie ,jest mozliwe sprawdzic czasy kiedy komp sie zawiesil lub zostalo przerwane dostaraczanie pradu?? Poprostu jakis czas temu poprzez to ze w domku mielem przerwanie doplywu pradu komp sie wylaczyl ,a mnie chodzi czy da sie znalesc zapis tego przerwania wraz z dokladna data i godzina ... Z gory dzieki za jakies podpowiedzi.Pozdrawiam.

Odpowiedzi: 4

start~> uruchom~> [b]secpol.msc[/b] Ustawienia zabezpieczeń~> Zasady lokalne~> Zasady inspekcji Gdzie może sobie wybrać daną inspekcje, którą będziesz mogł odczytać w podglądzie zdarzeń, gdzie dana porada jest dla Windows XP Professional.
De Niro
Dodano
15.10.2007 12:24:42
Teoretycznie się da coś ustalić, ale nie będziesz w stanie ustalić np przyczyny ponownego uruchomienia czy też nie daje 100% pewności że to było ponowne uruchomienie komputera czy też restart usługi - np podgląd zdarzeń - dziennik system zdarzenia, których źródłem jest eventlog o id 6009 - będziesz miał orientacyjną godzinę uruchomienia systemu (albo usługi)
Żółty
Dodano
14.10.2007 20:01:24
...w zaden sposob nie da sie sprawdzic kiedy komp byl wylaczony?
goodm
Dodano
14.10.2007 19:37:08
Nie da się tego dla zaszłości zrobić. Zresztą i dla przyszłych zdarzeń byłoby to trudne w odniesieniu do elementów, które podajesz ( inspeckacja nie da rady ich objąć w tkai sposób ).
Rebe
Dodano
14.10.2007 16:33:32
goodm
Dodano:
14.10.2007 16:26:59
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1