Jak sprawdzić, jak długo jest zainstalowany system?
Hej! Mam dwa pytanka! Pierwshe widneieje w temacie posta. Jak sprawdzic jak dlugo jest zainstalowany system? Pamietam, ze w linii komend wpisywalo sie jakas komende i pokazywala jak dlugo jest wlaczony komp i kiedy zostal zainstalowany system.
Drugie pytanko dotyczy napisu nad zegarem systemowym, na tapecie puplitu inforumujacego o wersji systemu, kompilacji, numerze oem i takie tam. Pamietam ze byly to biale literki i ze pokazuja sie one w wersji ewaluacyjnej systemu. Mozna je ustawic w normalnej?
Z gory dzienx za odpowiedzi. Jesli gdzies jush sa takie tematy, to raczcie nie zlinczowac i rzucic sie linkiem. TXH & Pozdro :D
Drugie pytanko dotyczy napisu nad zegarem systemowym, na tapecie puplitu inforumujacego o wersji systemu, kompilacji, numerze oem i takie tam. Pamietam ze byly to biale literki i ze pokazuja sie one w wersji ewaluacyjnej systemu. Mozna je ustawic w normalnej?
Z gory dzienx za odpowiedzi. Jesli gdzies jush sa takie tematy, to raczcie nie zlinczowac i rzucic sie linkiem. TXH & Pozdro :D
Odpowiedzi: 7
Bobi_robert:
Ad@$ – szybciej "podciepuj" na drugi raz :mrgreen:
Dzianiec się znalazł. Jakbym miał tyla dolarów, co Ty to tez bym jechał na RedBul'u :P
Wiesz gusioo, nie wiem jak na w2k ale pod XP informacji w tym miejscu edytowac sie nie da
Przegrzebe jeszcze troche googlare i upewnie sie jak jest pod 2000
pawelwiejek – dobrze ze nie "wymiatamy" bo za sprzataczke robic nie bede :P
Przegrzebe jeszcze troche googlare i upewnie sie jak jest pod 2000
pawelwiejek – dobrze ze nie "wymiatamy" bo za sprzataczke robic nie bede :P
A bo se lubimy :P .pawelwiejek:
Rządzicie :D
Rządzicie :D
Walnij sobie najpierw "cmd".
Dobre dzienX. A teraz powiedzcie lamerowi, co zrobic, zeby to okienko systeminfo tak szybko nie znikalo!
Co do dat itd to z cmd >> systeminfo
Co do drugiej czesci to wiem ze mozna to ustawic w TweakUI ale "recznie" tez
W HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\PaintDesktopVersion, wartosc 1
Co do drugiej czesci to wiem ze mozna to ustawic w TweakUI ale "recznie" tez
W HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\PaintDesktopVersion, wartosc 1
Strona 1 / 1