jak skonfigurowac zdalny pulpit na win me

mam problem ze skonfigurowaniem zdalnego pulpitu na win me.
zainstalowalem zdalny pulpit z plyty win xp i z kompa ktory ma zainstalowanego win me moge sie polaczyc z kompem ktory ma win xp natomiast odwrotnie nie dziala. nie wiem co mam zrobic z tym???
acha przy probie laczenia wyskakuje komunikat: "klient nie moze sie polaczyc z komputerem zdalnym.
byc moze polaczenia zdalne sa wylaczone lub komp jest zajety.....mozliwe rowiniez ze polaczeniauniemozliwiaja problemy z siecia"

to ostatnie wykluczam gdyz siec dziala bez zarzutow.

Odpowiedzi: 6

no to beznadziejnie
ale i tak dzieki za pomoc :) sprobuje tego VNC
hali
Dodano
22.12.2004 18:03:14
siesiu:
E ludzie... To co ściaga się ze strony Micorsoft–u do Windowsów starszych niź XP to tylko KLIENT ZDALNEGO PULPITU. Nie zapewnia on Serwera–czyli daje on tylko moźliwość łączenia się z INNYMI kompami, ale nie tworzy serwera. Rozumiecie??

Pozdrówka Siesiu

Swieta racja! Hehe

Dlatego hali jedym Twoim rozwiazaniem jest VNC, czy tego chcesz czy nie :P
brtx
Dodano
22.12.2004 15:24:53
E ludzie... To co ściaga się ze strony Micorsoft–u do Windowsów starszych niź XP to tylko KLIENT ZDALNEGO PULPITU. Nie zapewnia on Serwera–czyli daje on tylko moźliwość łączenia się z INNYMI kompami, ale nie tworzy serwera. Rozumiecie??

Pozdrówka Siesiu
siesiu
Dodano
22.12.2004 15:20:23
ale chodzi mi tu wlasnie o zdalny puplpit "windows'owski" ten ktory jest standardowo w win xp. jak juz wczesniej mowilem ze mam juz go zainstalowanego na kompie z win me ale nie moge sie do niego polaczyc a odwrotne polaczenie dziala.
hali
Dodano
22.12.2004 14:26:04
No wlsnie chyba nie da sie ;P

Sproboj programu VNC http://www.realvnc.com/what.html
brtx
Dodano
22.12.2004 10:37:55
ale jak utworzyc takiego uzytkownika???
hali
Dodano
21.12.2004 23:41:12