jak skonfigurowac zdalny pulpit na win me
mam problem ze skonfigurowaniem zdalnego pulpitu na win me.
zainstalowalem zdalny pulpit z plyty win xp i z kompa ktory ma zainstalowanego win me moge sie polaczyc z kompem ktory ma win xp natomiast odwrotnie nie dziala. nie wiem co mam zrobic z tym???
acha przy probie laczenia wyskakuje komunikat: "klient nie moze sie polaczyc z komputerem zdalnym.
byc moze polaczenia zdalne sa wylaczone lub komp jest zajety.....mozliwe rowiniez ze polaczeniauniemozliwiaja problemy z siecia"
to ostatnie wykluczam gdyz siec dziala bez zarzutow.
zainstalowalem zdalny pulpit z plyty win xp i z kompa ktory ma zainstalowanego win me moge sie polaczyc z kompem ktory ma win xp natomiast odwrotnie nie dziala. nie wiem co mam zrobic z tym???
acha przy probie laczenia wyskakuje komunikat: "klient nie moze sie polaczyc z komputerem zdalnym.
byc moze polaczenia zdalne sa wylaczone lub komp jest zajety.....mozliwe rowiniez ze polaczeniauniemozliwiaja problemy z siecia"
to ostatnie wykluczam gdyz siec dziala bez zarzutow.
Odpowiedzi: 6
no to beznadziejnie
ale i tak dzieki za pomoc :) sprobuje tego VNC
ale i tak dzieki za pomoc :) sprobuje tego VNC
siesiu:
E ludzie... To co ściaga się ze strony Micorsoft–u do Windowsów starszych niź XP to tylko KLIENT ZDALNEGO PULPITU. Nie zapewnia on Serwera–czyli daje on tylko moźliwość łączenia się z INNYMI kompami, ale nie tworzy serwera. Rozumiecie??
Pozdrówka Siesiu
Swieta racja! Hehe
Dlatego hali jedym Twoim rozwiazaniem jest VNC, czy tego chcesz czy nie :P
E ludzie... To co ściaga się ze strony Micorsoft–u do Windowsów starszych niź XP to tylko KLIENT ZDALNEGO PULPITU. Nie zapewnia on Serwera–czyli daje on tylko moźliwość łączenia się z INNYMI kompami, ale nie tworzy serwera. Rozumiecie??
Pozdrówka Siesiu
Pozdrówka Siesiu
ale chodzi mi tu wlasnie o zdalny puplpit "windows'owski" ten ktory jest standardowo w win xp. jak juz wczesniej mowilem ze mam juz go zainstalowanego na kompie z win me ale nie moge sie do niego polaczyc a odwrotne polaczenie dziala.
No wlsnie chyba nie da sie ;P
Sproboj programu VNC http://www.realvnc.com/what.html
Sproboj programu VNC http://www.realvnc.com/what.html
ale jak utworzyc takiego uzytkownika???
Strona 1 / 1