Jak skasować katalog po starej instalacj WinXP Home

Witam,
Bylem zmuszony zainstalowac ponownie WinXP Home, lecz w innym katalogu.
No i teraz mam problem:nie moge usunac katalogu po starej instalacji windy (i paru innych). W sumie to wiekszosc plikow skasowalem, ale kilka odmawia wspolpracy.
Co robic?

Odpowiedzi: 6

Peter_l:
Ok, przejdzmy do przejmowania uprawnien
PPM na katalogu, który chcesz wywalić potem własciwości potem zakładka zabepieczenia i klikasz wszyscy.
Jeśli jest zaznaczone spod "odmów" cokolwiek wywal spod niego zaznaczenia i dajesz zastosuj. Potem zaznaczasz spod "zezwalaj" opcje "pełna kontrola".
I dajesz OK

tak sie dzieje w systemie XP Prof
kamaa
Dodano
18.07.2005 01:38:12
Ok, przejdzmy do przejmowania uprawnien
PPM na katalogu, który chcesz wywalić potem własciwości potem zakładka zabepieczenia i klikasz wszyscy.
Jeśli jest zaznaczone spod "odmów" cokolwiek wywal spod niego zaznaczenia i dajesz zastosuj. Potem zaznaczasz spod "zezwalaj" opcje "pełna kontrola".
I dajesz OK
Peter_l
Dodano
17.07.2005 22:25:54
Rebe:
Pewnie jakie "przejmowanie uprawnień" do plików i folderów by się zdało , ale czy w Home jest z tym tak samo jak w Pro nie mam pojęcia.

Windows Home moźna przejąc uprawnienia w Trybie awaryjnym (to jest pytanie hi hi hi)
kamaa
Dodano
17.07.2005 16:03:43
Jak tego wina przinstalowałeś :roll:? Jeśli wgrywasz na ten sam dysk to sformatować go trzeba a nie obok wgrywać system tylko do innego katalogu.Przez "odmawia współpracy" co rozumiesz ? Wyskakuje źe jest uźywany przez inną aplikację ? Co do problemów z usuwaniem folderów to było juź wcześniej wystarczy poszukać.
maq123
Dodano
13.07.2005 21:51:14
Jak tego wina przinstalowałeś :roll:? Jeśli wgrywasz na ten sam dysk to sformatować go trzeba a nie obok wgrywać system tylko do innego katalogu.Przez "odmawia współpracy" co rozumiesz ? Wyskakuje źe jest uźywany przez inną aplikację ? Co do problemów z usuwaniem folderów to było juź wcześniej wystarczy poszukać.
maq123
Dodano
13.07.2005 21:51:14
Pewnie jakie "przejmowanie uprawnień" do plików i folderów by się zdało , ale czy w Home jest z tym tak samo jak w Pro nie mam pojęcia.
Rebe
Dodano
13.07.2005 21:48:57
t0mekk
Dodano:
13.07.2005 19:46:37
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1