Jak sformatować dysk twardy

Mam problem z formatowaniem dysku probowalem dwoma sposobami ale sie nie udawalo nei wiem dlaczego. :cry: Mam nadzieje ze ktos mi pomoze i napisze dokladnie jak zrobic formata :lol: z gory dzienki

Odpowiedzi: 7

Najpierw ustawiasz w biosie uruchamianie najpierw CD–ROM. Wychodzisz z biosa zapisując zmiany (u mnie jest to klawisz F10), u ciebie nie wiem, ale moźesz wyjść poprzez Save and Exit. Potem jeśli płyta jest bootująca to podczas uruchamiania pojawi ci się właśnie na dole jak powierdział Rebe "naciśnij dowolny klawisz aby uruchomić z dysku cd". Nie wiem ile masz napędów, ale nie waźne jest (przynajmniej u mnie) w którym jest płyta, bo on sobie przeszukuje wszystkie napędy. Moźesz popróbować przełoźyć płytę raz do jednego, raz do drugiego. U niektórych moich znajomych podczas robienia im kompa zauwaźyłam, ze płyta lepiej startuje jak jest w nagrywarce.
Potem – jak juź uda ci się uruchomić – instalator sprawdza konfigurację kompa i zaczyna się. Musisz czytać to co jest na ekranie i naciskać to co chcesz zrobić. Mogę ci pomóc, ale wiesz, jak ci płyta nie startuje to nie wiem. Sam tą płytę wypalałeś? Czy oryginał?
Lia
Dodano
24.08.2005 13:46:07
lentas:
Probowalem zmeinic w dosie first bootom dac na CDr i zrobilem resa i nic sie nie stalo komp odpalil sie normalnei chcoaiz byla plyka w srodku

A na dole ekranu nie pokazał się czasem napis brzmiący mniej więcej – naciśniecie dowolnego klawisza spowoduje rozruch z płyty CD ?
Rebe
Dodano
24.08.2005 09:21:44
lentas:
Czyli jak mam zapisać ustawienia?
A jeśli sie uda to późneij co będe musiał zrobić. CHcialbym mieć dokladnie opisany kaźdy krok, bo inaczej nie dam rady. A plyta chyba dobrze jest zgrana poniewaź dzialala u kumpla a jeszcze uzylem moją plytke

NIe wiem jak w Twoim biosie ale przewaźnie : F10 wciskasz y i enter.
Instalacja jest ładnie opisana czytając wszystko powinieneś sobie poradzić.
p.s. adik154 opisywał cały proces instalki windowsa moźesz poszukać jeśli chcesz...
maq123
Dodano
23.08.2005 22:25:23
Czyli jak mam zapisać ustawienia?
A jeśli sie uda to późneij co będe musiał zrobić. CHcialbym mieć dokladnie opisany kaźdy krok, bo inaczej nie dam rady. A plyta chyba dobrze jest zgrana poniewaź dzialala u kumpla a jeszcze uzylem moją plytke
lentas
Dodano
23.08.2005 22:17:49
lentas:
Probowalem zmeinic w dosie first bootom dac na CDr i zrobilem resa i nic sie nie stalo komp odpalil sie normalnei chcoaiz byla plyka w srodku

Powody mogą być takie :
1.Niezapisałeś swoich ustawień podczas wychodzenia z biosu
2.Nieudolnie przegrana płyta z windowsem xp (nie bootująca)
maq123
Dodano
23.08.2005 22:01:40
lentas
Dodano
23.08.2005 21:38:57
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=38742

Mogłeś pobowac nawet 15 sposobami,ale póki nie napiszesz jakie to sposoby to nic to nikomu nie powie.
Rebe
Dodano
23.08.2005 21:12:05
lentas
Dodano:
23.08.2005 21:06:37
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1