Jak "oczyścić" partycję po chwilowym zainstalowani

Witam
Poniewaź grzebałem coś przy sterownikach i wywaliło mi cały system,musiałem na partycji B zainstalować drugi WinXP,aby dostać się do zasobów C.Po tej operacji partycje zamieniły się oznaczeniami literowymi.W starym systemie uzupełniłem brakujące pliki i ponownie odpaliłem komputer.Przed otwarciem Windowsa oznajmił mi źe mam dwa systemy i który chcę wybrać,bo za ileśtam sekund wystartuje pierwszy na liście.Wybrałem drugi w kolejności i okazało się,źe jest to ten ,który ratowałem,źe wrócił znowu na partycję C i w dodatku po doinstalowaniu z płytki udało mi się uratować wszystkie pliki.Cały heppy postanowiłem juź tylko pozbyć się protezy z partycji D,i tu zaczęły się sęki.Po pierwsze odmowa formatu partycji,więc oczyściłem ją ręcznie.Niestety przy kaźdym uruchomieniu komputera znowu zgłaszają mi się dwa systemy do wyboru i co gorsza ten nieaktywny jest na pierwszym miejscu,więc muszę się czaić na właściwy moment.
Poniewaź jestem zielonym,początkującym komputerowcem,w dodatku mocno starszawym wiekiem,proszę o pomoc jak w moźliwie prosty i bezpieczny sposób pozbyć się tego mola.
Dodam,źe C jest na oddzielnym HDD,a B i D na oddzielnym.Na danych z B i D nie zaleźy mi,juź je skopiowałem.System Windows XP HE,wszystkie partycje NTFS.
Przepraszam,źe się rozpisałem,ale nie potrafię opisać tego krótko i rzeczowo jak fachowcy. :?: :?:

Odpowiedzi: 0

artvik
Dodano:
16.03.2005 22:27:30
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0