Jak przyśpieszyć internet??
Czy są jakieś sposoby na przyśpieszenie swojego internetu bo mam radiowego lana i jest troche wolny a słyszałem źe xp ma standardowo poustawiane róźne ograniczenia, więc jak??
Odpowiedzi: 16
Napisalem ze QoS nie ma wplywu na szybkosc polaczenia. To jeden z wielu mitow ktore kraza miedzy ludzi nie majacymi wiekszego pojecia o Windows.
Inne mity to:
tzw L2 Cache Tweak, IOPageLockLimit, IRQ Priority, RAM Optimizers. Wszystkie dowodza kompletnego braku zrozumienia w jaki sposob dziala windows.
Twoja odpowiedz byla bledna, dodatkowo jeszcze sie przy niej upierasz. Poniewaz napisales ze wylaczenie QoS przyspieszylo prace w internecie (co jest odkryciem) dlatego zasugerowalem abys skontaktowal sie z Redmond.
Wyjasniam abys nie upieral sie przy QoS:
aby Quality of Service (QoS) dzialal musisz skonfigurowac oprogramowanie pozwalajace na korzystanie z servisu. Sugeruje tez zapoznac sie z implementacja Deficit Round Robin windows.
Cala Twoja wypowiedz swiadczy o tym ze nie masz zielonego pojecia o czym piszesz.
Inne mity to:
tzw L2 Cache Tweak, IOPageLockLimit, IRQ Priority, RAM Optimizers. Wszystkie dowodza kompletnego braku zrozumienia w jaki sposob dziala windows.
Poprostu napisalem odpowiedz na pyt, ktore zadal
Twoja odpowiedz byla bledna, dodatkowo jeszcze sie przy niej upierasz. Poniewaz napisales ze wylaczenie QoS przyspieszylo prace w internecie (co jest odkryciem) dlatego zasugerowalem abys skontaktowal sie z Redmond.
Wyjasniam abys nie upieral sie przy QoS:
aby Quality of Service (QoS) dzialal musisz skonfigurowac oprogramowanie pozwalajace na korzystanie z servisu. Sugeruje tez zapoznac sie z implementacja Deficit Round Robin windows.
Cala Twoja wypowiedz swiadczy o tym ze nie masz zielonego pojecia o czym piszesz.
Bog Ci zaplac Maniek za komplementa
zainwestuj w okulary, ja nie mam nicka "Maniek"
broch jesli sie ktos pyta to mu odpowiadam, czy ja mowilem ze to odkrylem? Poprostu napisalem odpowiedz na pyt, ktore zadal ...oskar...oskar..., widze ze twoje IQ nie wywyzsza sie sposrod innych kolegow z przedszkola
hej, MaN!Ak
Napisz do Redmond, slowo. Faceci uciesza sie gdy dowiedza sie o Twoim "odkryciu"
Jestem fanem mitologii, oprocz starozytnej moze bys i ta dotyczaca windows.
Faktyczne tricki sa ukryte tutaj:
[HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesDnscacheParameters]
oraz tutaj:
HKLMSYSTEMCurrentControlSetServicesTcpipParameters\r
Tych kluczy jest o.k. dwadziescia costam. Wszystkie sa opisane wystarczy poszukac w google.
Napisz do Redmond, slowo. Faceci uciesza sie gdy dowiedza sie o Twoim "odkryciu"
Jestem fanem mitologii, oprocz starozytnej moze bys i ta dotyczaca windows.
Faktyczne tricki sa ukryte tutaj:
[HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesDnscacheParameters]
oraz tutaj:
HKLMSYSTEMCurrentControlSetServicesTcpipParameters\r
Tych kluczy jest o.k. dwadziescia costam. Wszystkie sa opisane wystarczy poszukac w google.
Wiara nie ma z tym nic wspolnego :P .
Bog Ci zaplac Maniek za komplementa :wink: .MaN!Ak:
ZNAWCO
mozeesz nie wierzyc, strony mi szybciej sie otwieraja i tyle mi wystarczy, nie cfaniakuj ZNAWCO
Witam ja mam SDI z modemem zrobiłem według opisu i net teraz śmiga aź miło Pozdrawiam.
Co Ci pomoglo ?
Nie wciskaj ludziom kitu o rzekomym poprawieniu sie predkosci neta po wylaczeniu QoS – jedno z drugim nie ma nic wspolnego.
Wylaczenie QoS moze jedynie wplynac na wydajnosc kopiowaniu danych w LANie, komputer–komputer.
W uproszczeniu:
Dlaczego ? Ano dlatego, ze QoS "rezerwuje" 20% przepustowosci, co przy karcie 100 mbitowej daje 20 mbitow. Jaka Ty masz predkosc neta ? 160 kbitow ? Ile to jest % z pozostalych 80 mbitow dostepnych sieciowce ? 0,2 % ? A reszta ? Te 99,8% ? Lezy bezczynnie do gory ***.
Nie wciskaj ludziom kitu o rzekomym poprawieniu sie predkosci neta po wylaczeniu QoS – jedno z drugim nie ma nic wspolnego.
Wylaczenie QoS moze jedynie wplynac na wydajnosc kopiowaniu danych w LANie, komputer–komputer.
W uproszczeniu:
Dlaczego ? Ano dlatego, ze QoS "rezerwuje" 20% przepustowosci, co przy karcie 100 mbitowej daje 20 mbitow. Jaka Ty masz predkosc neta ? 160 kbitow ? Ile to jest % z pozostalych 80 mbitow dostepnych sieciowce ? 0,2 % ? A reszta ? Te 99,8% ? Lezy bezczynnie do gory ***.
matifcb:
MaN!Ak:
jakiego masz neta? najbrdziej polepsza sie net w modemach, isdn itp.
mam inetrnet z telewizji kablowej 128kb/s
heh mi pomoglo a mam 160kb/s
MaN!Ak:
mam inetrnet z telewizji kablowej 128kb/s
MaN!Ak:
Start :arrow: Uruchom :arrow: gpedit.msc :arrow: Konfiguracja Komputera/Szablony Administracyjne :arrow: Sieć :arrow: Harmonogram Pakietów QoS :arrow: Ogranicz rezerwowalną przepustowość/Włączone – Limit przepustowości = 0%
hmm to jest chyba jakis pic na wode bo u mnie gorzej chodzi net jak zrobie to :(
Start :arrow: Uruchom :arrow: gpedit.msc :arrow: Konfiguracja Komputera/Szablony Administracyjne :arrow: Sieć :arrow: Harmonogram Pakietów QoS :arrow: Ogranicz rezerwowalną przepustowość/Włączone – Limit przepustowości = 0%
...oskar...oskar... – wklep w wyszukiwarkę forum "QoS" – dział sieci najlepiej i poczytaj co zmienić w gpedit.msc :)
Zmienilem przpustowosc z 10/100 na 100/100 i tu mi net padl :D
a powiedz co takiego zrobiłeś??
...oskar...oskar...:
Czy są jakieś sposoby na przyśpieszenie swojego internetu bo mam radiowego lana i jest troche wolny a słyszałem źe xp ma standardowo poustawiane róźne ograniczenia, więc jak??
Jak ja sie w to bawilem to mi odcieli neta bo podobno cos sie zaczyna mieszac w serwerach glownych :roll: Ale ile w tym prawdy to ja niewiem
Strona 1 / 1