Jak przeinstalować win XP bez utraty danych

Mam problem z kompem i chcę przeinstalowa system
WINDOWS XP Prof,Jak to zrobić źeby nie utracić danych
i nie instalować systemu od zera

Odpowiedzi: 5

puh:

(...) albo jak chcem zainstalować sys ponownie to chce zebym usunoł stary katalog z win (...)

Ta reinstalacja jest przeprowadzana z płytki ze zintegrowanym Service Packiem w takiej wersji jak był zainstalowany w systemie ?? Jak nie, to zrób sobie taką instalkę i spróbuj ponownie nakładki.
Żółty
Dodano
25.10.2005 19:13:50
Za wcześnie wciskasz to 'R' z klawiatury.
Uźyj go, ale dopiero na kolejnym ekranie, kiedy zobaczysz listę zainstalowanych systemów.
Bobi
Dodano
25.10.2005 19:02:12
Rebe:
Naprawić go. Uruchmaiasz instalatora i po zaklepaniu licencji wybierasz naprawę istniejącej instalacji.
Zachowany zostanei dostęp do zainstalowanych programów, utracisz za to poprawki i będzie je trzeba dograć raz jeszcze. Moźe ównieź zajść konieczność reinstalacji niektórych sterowników.

Ja tak robię i nie chce mi naprawić win–a tylko wchodzi w konsole odzyskiwania ??
albo jak chcem zainstalować sys ponownie to chce zebym usunoł stary katalog z win ale wtedy bede musiał wszystko instalowac od nowa ??
Jak to jest dokladnie
puh
Dodano
25.10.2005 18:38:23
Problem z taką reinstalką jest jeden – nie pozbędziesz się nagromadzonych śmieci w folderach systemowych. No ale czasem nie ma innego wyjścia.
Żeby uniknąć takich niespodzianek, co miesiąc robię sobie zrzut obrazu partycji C z systemem
Vipcioo
Dodano
25.10.2005 16:14:51
Naprawić go. Uruchmaiasz instalatora i po zaklepaniu licencji wybierasz naprawę istniejącej instalacji.
Zachowany zostanei dostęp do zainstalowanych programów, utracisz za to poprawki i będzie je trzeba dograć raz jeszcze. Moźe ównieź zajść konieczność reinstalacji niektórych sterowników.
Rebe
Dodano
25.10.2005 15:37:54
stamad
Dodano:
25.10.2005 15:16:43
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1