Jak pozbyć się menu wyboru systemów
Mam taki problem. Chciałam wywalić win98 i zostawić tylko xp. No więc sformatowałam partycję z 98 i zinstalowałam xp, a partycję z "starym" xp sforatowałam. No i niby wszystko jest ok ale przy uruchamianiu kompa mam nadal wybór systemów (między xp i xp :shock: ). Jak się tego pozbyć tak aby xp uruchamiał się odrazu?
Odpowiedzi: 7
No chyba nie(ale wszystko jest moźliwe). A ten blackscreen to dlatego źe:
:arrow: nie ma menu(w tym momencie powinno być wyświetlone)
:arrow: musi znaleźć tego xp
:arrow: no i Bóg wie co jeszze :D
:arrow: nie ma menu(w tym momencie powinno być wyświetlone)
:arrow: musi znaleźć tego xp
:arrow: no i Bóg wie co jeszze :D
Dzięki pomogło!!!!
Jednak po wystartowaniu kompa jest krótka chwila "czarnego ekranu" jakby xpek zastanawiała się czy o niego chodzi :lol:
W PM mój nowy xp figuruje na pierwszej partycji więc chyba nie jest moźliwe źeby funkcjonował na drugiej, krórą prze chwilą usunełam?
Jednak po wystartowaniu kompa jest krótka chwila "czarnego ekranu" jakby xpek zastanawiała się czy o niego chodzi :lol:
W PM mój nowy xp figuruje na pierwszej partycji więc chyba nie jest moźliwe źeby funkcjonował na drugiej, krórą prze chwilą usunełam?
W tym drógim oknie co podałem tobie(po kliknięciu przycisku uruchamianie i odzyskiwanie) jest takie pole do odznaczenia:
:arrow: wyświetlaj menu wyboru systemu przez XX sekund
XX to sekundy do wpisania.
I to pole powinno być odznaczone.
A moźesz wywalić tego 2 winde(jeźeli windows jest na 1 partycji w systemie) :D
:arrow: wyświetlaj menu wyboru systemu przez XX sekund
XX to sekundy do wpisania.
I to pole powinno być odznaczone.
A moźesz wywalić tego 2 winde(jeźeli windows jest na 1 partycji w systemie) :D
Spróbuj usunąć ten drugi
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
Dzieki Lezio, ale nie dokońca mi o to chodzi, tylko o to źedy skasować całkowice z menu wuboru system który juź nie istnieje.
Tam gdzie podałeś jest przycisk edytuj, po naciśnięciu krórego (boot.txt) pojawia się to:
I mam pytanie czy mogę któregoś z tych xp–ów skasować?? i czy wtedy się pozbędę do z menu?
Tam gdzie podałeś jest przycisk edytuj, po naciśnięciu krórego (boot.txt) pojawia się to:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
I mam pytanie czy mogę któregoś z tych xp–ów skasować?? i czy wtedy się pozbędę do z menu?
Dzieki Lezio, ale nie dokońca mi o to chodzi, tylko o to źedy skasować całkowice z menu wuboru system który juź nie istnieje.
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
Właściwości mojego komputera/ zakładka zaawansowane/ i tam jest taki przycisk(chyba tak się zwie) uruchamianie i odzyskiwanie i tam masz juź do wyboru:
:arrow: sys do uruchomienia
:arrow: czas czenia(zostaw na 0 sek.)
Jak coś nie tak wyjdxie napisz. :D
:arrow: sys do uruchomienia
:arrow: czas czenia(zostaw na 0 sek.)
Jak coś nie tak wyjdxie napisz. :D
Strona 1 / 1