Jak pozbyć się menu wyboru systemów

Mam taki problem. Chciałam wywalić win98 i zostawić tylko xp. No więc sformatowałam partycję z 98 i zinstalowałam xp, a partycję z "starym" xp sforatowałam. No i niby wszystko jest ok ale przy uruchamianiu kompa mam nadal wybór systemów (między xp i xp :shock: ). Jak się tego pozbyć tak aby xp uruchamiał się odrazu?

Odpowiedzi: 7

No chyba nie(ale wszystko jest moźliwe). A ten blackscreen to dlatego źe:
:arrow: nie ma menu(w tym momencie powinno być wyświetlone)
:arrow: musi znaleźć tego xp
:arrow: no i Bóg wie co jeszze :D
Lezio111
Dodano
09.11.2002 22:39:49
Dzięki pomogło!!!!
Jednak po wystartowaniu kompa jest krótka chwila "czarnego ekranu" jakby xpek zastanawiała się czy o niego chodzi :lol:
W PM mój nowy xp figuruje na pierwszej partycji więc chyba nie jest moźliwe źeby funkcjonował na drugiej, krórą prze chwilą usunełam?
agi
Dodano
09.11.2002 22:36:54
W tym drógim oknie co podałem tobie(po kliknięciu przycisku uruchamianie i odzyskiwanie) jest takie pole do odznaczenia:
:arrow: wyświetlaj menu wyboru systemu przez XX sekund
XX to sekundy do wpisania.
I to pole powinno być odznaczone.
A moźesz wywalić tego 2 winde(jeźeli windows jest na 1 partycji w systemie) :D
Lezio111
Dodano
09.11.2002 22:26:54
Spróbuj usunąć ten drugi
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
SLAY3R
Dodano
09.11.2002 22:25:48
Dzieki Lezio, ale nie dokońca mi o to chodzi, tylko o to źedy skasować całkowice z menu wuboru system który juź nie istnieje.
Tam gdzie podałeś jest przycisk edytuj, po naciśnięciu krórego (boot.txt) pojawia się to:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

I mam pytanie czy mogę któregoś z tych xp–ów skasować?? i czy wtedy się pozbędę do z menu?
agi
Dodano
09.11.2002 22:20:50
Dzieki Lezio, ale nie dokońca mi o to chodzi, tylko o to źedy skasować całkowice z menu wuboru system który juź nie istnieje.
Tam gdzie podałeś jest przycisk edytuj, po naciśnięciu krórego (boot.txt) pojawia się to:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

I mam pytanie czy mogę któregoś z tych xp–ów skasować?? i czy wtedy się pozbędę do z menu?
agi
Dodano
09.11.2002 22:20:50
Właściwości mojego komputera/ zakładka zaawansowane/ i tam jest taki przycisk(chyba tak się zwie) uruchamianie i odzyskiwanie i tam masz juź do wyboru:
:arrow: sys do uruchomienia
:arrow: czas czenia(zostaw na 0 sek.)
Jak coś nie tak wyjdxie napisz. :D
Lezio111
Dodano
09.11.2002 22:06:23
agi
Dodano:
09.11.2002 22:01:59
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1