Jak poskromić gryzonia?
Zakupiłem bezprzewodową optyczną mysz firmy TRUST 350SX (TRUST 350SX CRADLE MOUSE WIRELESS OPTIKAL). Niestety, radość była krótka. Myszka niby funkcjonuje wspaniale ale ma bardzo uciąźliwy charakter, kursor permanentnie ucieka w rogi ekranu. W związku z tym błądzimy wzrokiem po ekranie w jego poszukiwaniu (jest klawiszowy lokalizator, ale nie oto chodzi). I sprawa najgorsza w grach z uźyciem myszy nie da się spokojnie pograć. Uciekający kursor sprawia źe jest to prawie nie moźliwe (moźna się uprzeć i ćwiczyć charakter). Zmieniałem róźnie ustawienia myszy, ale bez rezultatu i zmuszony zostałem przeprosić się ze starą myszką. Czy ktoś spotkał się z takim problemem i mógłby mi pomóc.
––– SLAY3R –––
Przenoszę topic do działu sprzęt, sterowniki.
––– SLAY3R –––
Przenoszę topic do działu sprzęt, sterowniki.
Odpowiedzi: 2
mars28:
Zwróć uwagę na jakiej podkładce jej uźywasz. Ja miałem to samo z kilkoma myszkami w firmie (głupiały totalnie), zmieniliśmy podkładki na bardziej stonowane i problem rozwiązany. Tu chyba mają znaczenie kolory i odbicie światła.
Dokladnie.Myszki optyczne maja to do siebie, ze nie lubia za bardzo kolorowych podkladek.Sa 2 opcje, albo zmienic podkladke na matowa albo wcale nie uzywac podkladki.
Zwróć uwagę na jakiej podkładce jej uźywasz. Ja miałem to samo z kilkoma myszkami w firmie (głupiały totalnie), zmieniliśmy podkładki na bardziej stonowane i problem rozwiązany. Tu chyba mają znaczenie kolory i odbicie światła.
Strona 1 / 1