Jak popchnąć kreatora?

Czy ktoś wie jak zrobić, źeby kreator dodawania nowego sprzętu nie wymagał naciśnięcia przycisku "Dalej" a potem "Zakończ"?
Chodzi o sytuację kiedy Windows rozpozna nowe urządzenie Plug and Play i ma do niego sterownik.
Np. po wpięciu PenDriva – instaluje się on całkowicie automatycznie, ale zbliźenie telefonu z modemem na podczerwień powoduje wykrycie urządzenia, otwarcie okna Kreator z "Standard modem over IR port" i naleźy nacisnąć "Dalej" i potem "Zakończ".
A ja potrzebuję źeby się to nacikało automatycznie, bez interwencji uźytkownika.

Odpowiedzi: 5

Dzięki za info o AutoHotKey, napisałem skrypt i działa tak jak chciałem.
Grzega
Dodano
29.07.2005 00:09:40
Zainteresuj się programikiem w rodzaju AutoHotkey.
Licencja freeware, moźesz tworzyć makra automatycznie klikające w wybrane przyciski.
Bobi
Dodano
28.07.2005 15:09:54
Nie mam nic przeciwko temu, źeby się modem instalował, chodzi mi o to źebym nie musiał przy kaźdym telefonie naciskać dwa razy Enter ("Dalej" i "Zakończ") tylko źeby modem zainstalował się automatycznie. Po prostu przy tym komputerze nie ma klawiatury.
Grzega
Dodano
28.07.2005 14:14:29
IMO nic z tym nie zrobisz, telefon ma wbudowany modem to się po prostu instaluje – normalna kolej rzeczy.
maq123
Dodano
28.07.2005 13:53:05
Owszem, ale jeźeli przyjde z innym telefonem to sytuacja się powtarza. A ja potrzebuję źeby nie kreatora na ekranie jeśli ktoś przyjdzie ze swoim telefonem.
Grzega
Dodano
28.07.2005 13:50:04
Grzega
Dodano:
28.07.2005 13:42:14
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1