jak podlaczyc kompa do TV–pomozcie laikowi

mam taki problem – dobrego bronxa temu, kto pomoze mi go rozwiazac :)
Otoz – mam kabel s–video;ktorego odpowiednia koncowke wlozylam w kartke graficzna,a ze TV mam wyjscie tylko na czincze,a druga koncowka kabla jest zakonczona EURO – polaczylam kompa z TV przez przejsciowke euro–czinczie. Kable sa podlaczone, karta graficzna jest OK – I NIE DZIALA, w opcjach karty ekrany – w ogole nie jest podswietlona ikona z TV i jest haslo, ze "sprzet nie jest podlaczony", a jest....!!!!
I co tera?
dzieki z gory za fachowe odpowiedzi
pozdr.

Odpowiedzi: 6

hmm, mam pytanko, czy obraz wyswietlany na telewizorze np. filmy divx wygladaja w miare ładnie ?? :P bo czytalem artykul ze karty typu Radeonm X800 przetwarzaja obraz na wysokorozdzielczosciwowy (HDTV) taki wrecz kinowy(panoramiczy ? :P ). To taki musi byc lekko nie wyjety, ale taki ze zwyklego GF 4 mx440 ?? :P (prosilbym o odpowiedz tych ktorzy juz kombinowali takie motywy[na roznych telewizorach 14',21'28' :p])
Lucky
Dodano
30.11.2004 23:23:22
dzieki za porady – sprawdze wszystkie opcje,wlacznie z TV PLAZMOWYM –jak tylko PTomek przesle mi sprzet – – najlepiej 42–calowy szanowny PTomku (adres podam mailem)
yen
yen
Dodano
29.11.2004 15:08:32
Jak napisal JN. Problem lezy raczej po stronie przejsciowek.

Reszty szukaj w archiwum np.:
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=24422
Szuja27
Dodano
29.11.2004 13:48:14
PTomek:
Najlepszym wyjsciem jest kupic telewizor plazmowy. Wtedy podlaczasz komp do telewizora takim samym kablem jak monitor :D wiem bo tak robie i slicznie dziala;D

To kup dla yen'a telewizor plazmowy i bedzie git :twisted:

yen: czasami pomaga dopiero wymiana sterowników na inne niź stosujesz obecnie.
Czy podłączenia do tv dokonywałeś na włączonym kompie? Wyłącz wszystko, podłącz kabel, odpal telewizor, następnie kompa.
SLAY3R
Dodano
29.11.2004 13:45:44
Najlepszym wyjsciem jest kupic telewizor plazmowy. Wtedy podlaczasz komp do telewizora takim samym kablem jak monitor :D wiem bo tak robie i slicznie dziala;D
PTomek
Dodano
29.11.2004 13:21:01
Jak karta grafiki typ.

Za duźo przejściówk,kup kabel S–VHS na Czincz,do telewizora podłącz tylko czincz Video.Przełącz TV na AV i ustaw sterownik.

Z takim połączeniem będziesz miał problem,najlepiej chodzi na kablu svhs–svhs lub svhs–euro.

Wrzuć TV–out do gogli i poczytaj.

http://www.google.pl/advanced_search?hl=pl
JNJN
Dodano
29.11.2004 11:47:16
yen
Dodano:
29.11.2004 11:16:44
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1