Jak ominąć hasło na Administratora?
Mam załoźone haslo w systemie logowania na administratora.. i mam pytanie czy jest jakiś program który wyciąga hasło Administratora z rejestru ?
Odpowiedzi: 15
ciaki:
Ach...
To nie znam, i tak jak wyźej–wątpie czy by coś takiego było.
No to wątp dalej – to nie jest zakazane
Ach...
ciaki:
Ech....
http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_89899.html
Nie echaj tylko przeczytaj dokładnie temat i posty – nie chodzi o reset hasła tylko o jego wydobycie.
Ech....
Dobra moze troche przesadzilem z tymi e–mailami. Ale musi byc jakis sposób zeby sie dostac na konta administratora. Tylko wiem ze jest ukryty uzytkownik podjze administrator ale niewiem jak na niego mam wejsc.
jank – moim zdaniem przeginasz , na forum nie podajemy rozwiązań na maile, tylko opisujemy rozwiązania na forum..
Natomiast jeśli nie potrafisz sam znaleźć czegoś w necie na temat plików *.sam, to bez obrazy ale z problemem o który pytasz teź sobie raczej nie poradzisz.
Ja dodam tyle źe przy uruchomionym SYSKEY (SP2) to moźesz sobie tylko pomarzyć o złamaniu tego algorytmu 128bit.
Moźesz się pobawić róznymi programami ale z pulpitu Windowsa, będac zalogowany jako administrator – czyli znający hasło.
Nawet "zdobywając" pliki z hasłami czy to z pod DOSa, czy Linuksa , przy włączonym SYSKEYu poczekasz sobie nie ileś godzin , ale ileś dni zanim cośkolwiek uzyskasz, o ile uzyskasz.
Ps. Nie piszę źe się nie da, aqle gra nie warta świeczki , a wynik wątpliwy
Natomiast jeśli nie potrafisz sam znaleźć czegoś w necie na temat plików *.sam, to bez obrazy ale z problemem o który pytasz teź sobie raczej nie poradzisz.
Ja dodam tyle źe przy uruchomionym SYSKEY (SP2) to moźesz sobie tylko pomarzyć o złamaniu tego algorytmu 128bit.
Moźesz się pobawić róznymi programami ale z pulpitu Windowsa, będac zalogowany jako administrator – czyli znający hasło.
Nawet "zdobywając" pliki z hasłami czy to z pod DOSa, czy Linuksa , przy włączonym SYSKEYu poczekasz sobie nie ileś godzin , ale ileś dni zanim cośkolwiek uzyskasz, o ile uzyskasz.
Ps. Nie piszę źe się nie da, aqle gra nie warta świeczki , a wynik wątpliwy
To jak znalazłeś to podaj mi na E–mail bo ja szukalem z godzine i niemoglem znalesc.
W googlach starczy poszukac, znalazłem nawet szczególowy opis jak to zrobić, ale źe temat "śliski" to nic więcej nie podam.
Jest moźliwość ominięcia i dostania się do systemu na konto administratora ale restartując te hasło– nie słyszałem by moźna było wyciągnąć hasło–moim zdaniem jest to niemoźliwe.
Chyba źe od samego administratora skazując go na nie miłosierne łaskotanie piórkiem po nosie.
Chyba źe od samego administratora skazując go na nie miłosierne łaskotanie piórkiem po nosie.
Ad@$:
Jest.
Czyli nie moźna pisać nazwy??
nie wiem po co te maile ale jak wszyscy dają to ja teź: klonek15@wp.pl
jank poszukaj na forum ,a lbo zadawaj normalne pytania
jank poszukaj na forum ,a lbo zadawaj normalne pytania
i moj sdz@tlen.pl
i moj sdz@tlen.pl
a jak sią nazywa ten program mój e–mail jank45@wp.pl
Jest.
Strona 1 / 1