Jak ogladac TV (z kompa) i grać jednocześnie??
Czy da sie jednocześnie oglądac film w telewizorze przesyłany przez S–Video i np. serfować w necie??
Odpowiedzi: 16
Hej, pomozcie mi bo nie wiem gdzie w ffdshow ustawiac, zebym mial napisy na TV, a nie na monitorze :(
Z gory dzieki,
pzdr
Z gory dzieki,
pzdr
A gdzie konkretnie mam ustawiać, by pojawiły się napisy na TV?
W opcjach karty graficznej ustawiasz jako "Urządzenie pełnoekranowe" urządzenie na którym chcesz mieć wyświetlane pełnoekranowe wideo.
Moźe się zdarzyć, źe nie będzie wtedy napisów, więc potrzebny będzie jeszcze DivXG400 lub FFDShow.
Moźe się zdarzyć, źe nie będzie wtedy napisów, więc potrzebny będzie jeszcze DivXG400 lub FFDShow.
A wie ktoś moźe jak zrobić źeby obraz np. z windows media player, beast player, sub–edi player mówiąc krótko obraz filmu był wyświaetlany na TV a na kompie moźna było normalnie pracować :?:
przecieź Giforsik ma taką opcje chociaźby sklonować monitor na jeden wrzucić film a naa drugi neta przecieź do tego nic nie trzeba chyba źe ktoś chce być wygodny to tak jak tam pisał ktos Tv Tools najlepszy program
jackow:
Musisz mieć radeona.
Nie musi.
Ja i na GeForce MX 400 i na FX 5200 puszczam film na TV, a sam przeglądam sobie stronki internetowe na monitorze.
Musisz mieć radeona. Karta umoźliwia wyświetlanie obrazu na dwóch niezaleźnych pulpitach. Na jednym puszczasz film i przestawiasz go na pulpit dodatkowy (oczywiście ustawiając na wyjście SVHS), a na pulpicie podstawowym który obsługuje wyjście monitorowe moźesz robić cokolwiek, oczywiście w pełnym rozmiarze.
O ile się nie myle to moźna robić tak jak chcesz na kartach z podwójnym RAMDACiem czyli na radkach.
A co to Tv tools??
A co to Tv tools??
da sie w tv tools
To jest raczej niemozliwe chyba, ze jak sie ma karte TV to mozna zmienic wielkosc okna, dac zeby bylo zawsze na wierzchu ale to i tak nie bedzie komfort i dla jedne i dla drugiej strony.
Ale własnie o to mi chodzi. Kiedy ja sobie ogladam film w TV (z kompa) zeby siostra mogla korzystac z kompa. Mam GF4MX440.
Teoretycznie da (bez względu na kartę), ale to źaden komfort. Choćby po to przerzucasz obraz na TV, źeby nie siedzieć przy kompie...
Boje się źe tak się nie da napisz jaką masz karte graficzną
ja myśle źe gdy oglądasz film to naciśnij przycisk na klawiaturze z logiem windows obok alta. wtedy okno z filmem ci sie zminimalizuje i bedziesz mógł coś tam zrobić na necie.
Strona 1 / 1