Jak odłączyć napęd cd?

Witam!
Żeby nie zanudzać od razu powiem o co mi chodzi, a więc: kto wie w jaki sposób mogę odłączyć napęd cd/dvd, nie chodzi mi o odłączenie w biosie czy wyciągnięcie zasilania i taśmy, jestem ciekawa czy jest taki program za pomocą którego mogę odłączyć takowy właśnie napęd na tyle skutecznie źeby moja winda go nie widziała tak jakbym go wogóle nie miała...ufff zagmatfana sprawa ;P
Chyba mnie zrozumieliście?? :D – przynajmniej mam taką nadzieję ;)
Tak więc czekam na odpowiedz

pozdrawiam

Odpowiedzi: 4

Efekt ma być taki, źeby mojego napędu wogóle nie było w kompie. nie dosłownie, źe go tam nie ma, ale system go nic a nic nie widzi – jakby był wyjęty. normalnie mi ręce o(d)padają kiedy sobie pomyśle, źe mi tylko zostaje odłańczać od zasilania (czy taśmy). powiem tak jako ciekawostke, źe źeby się dostać do mojego kompa muszę wykonać 30 pare ruchów albo i więcej... ;)
Luna
Dodano
27.01.2006 00:18:13
Luna:
yyy... noo nie zupełnie mi o to chodzi... ta opcja teź nie wchodzi w rolę. próbowałam i tego, ale nie uzyskałam tego efektu jaki chciałam ;D

a jaki chciałaś efekt uzyskać dokładniej??

Luna:
dziwny pomysł z tym odłączeniem. no nie?? :wink:

no raczej tak...
MetaVirus
Dodano
27.01.2006 00:02:15
yyy... noo nie zupełnie mi o to chodzi... ta opcja teź nie wchodzi w rolę. próbowałam i tego, ale nie uzyskałam tego efektu jaki chciałam ;D
dziwny pomysł z tym odłączeniem. no nie?? :wink:
Luna
Dodano
26.01.2006 23:47:51
wejdź do menedźera urządzeń, rozwiń pozycję "stacje dysków", następnie kliknij prawym przyciskiem myszy na wybrany napęd i z menu które Ci się pokaźe wybierz "wyłącz"
Endrju
Dodano
26.01.2006 23:07:48
Luna
Dodano:
26.01.2006 22:25:51
Komentarzy:
4
Strona 2 / 2