jak odłączyć internet?

Witam...

Wiem ze dziwny temat ze wszyscy chca neta ale ja chce sie dowiedziec jak np. bratu odlaczyc neta kiedy ja schodze z kompa ? chodzi o to ze ... jak odlacze kabel on sie kapnie jak pozmieniam cos we wlasciwosciach otoczenia sieciowego tez sie kapnie ... mam recznie konfigurowane polaczenie sieciowe (maska, bramki itd.) posiadam Pande Platinium (wbudowany firewall) on na tym sie akurat nie zna... moze tam cos zablokowac? wie ktos moze cos co moge wykozystac ? :) wiem ze to jest bleee ale ciekawosc... :)

Pozdrawiam!

Odpowiedzi: 8

EL_NINIO ona to jeszcze potrafi ... sprawdzic dobrze powpisywane numerki w konfiguracji sieci :) wiedz nici :) z takiego pomyslu ! :)
gary
Dodano
20.02.2005 23:06:35
Jesli to "tylko" mlodociana uzytkowniczka komputera, nie bedzie chyba zbytnio zaawansowana. No a skoro tak, to przy stalych ustawieniach sieci (a takie sa) jako brame wystarczy wpisac 127.0.0.1 :P .
EL NINO
Dodano
20.02.2005 15:45:17
@gary: To o czym my tutaj rozmawiamy jesli rodzice maja taki wpływ na dziecko.
Pandy nie znam wiec nie powiem Ci co gdzie zablokowac

"Kryncisz, kryncisz" prostym slangiem mowiac :P
Bobi
Dodano
20.02.2005 13:43:07
Hmm tak naprawde to kurde dalem przyklad ze niby bratem chodzi o moja dziewczyne ona chce siostrze wylaczyc kompa bo calymi dniami przesiaduje i jej starsi sie wkurwiaja bo sie nie uczy jej siostra o to chodzi dalem tylko przyklad ze chodzi np. o brata :)...

Zabrac kabel czy schowac sie nie da chyba zobaczy ze go nie ma i bedzie sajgon :P...kliknac prawym wylaczyc tez to potrafi ! ;] ... chodzi o wylaczenie przegladarki www, gadu gadu i innych komunikatorow ! :) ... moze zadziala to z tymi portami (ma Internet Explorer) i gdzie wylacyzc potry ... ! tego napewno ona nie potrafi ! :)
gary
Dodano
20.02.2005 13:05:16
gary:
jak pozmieniam cos we wlasciwosciach otoczenia sieciowego tez sie kapnie

adik154:
wejdź w panel sterowania później połączenia sieciowe
kliknij prawym na widocznym połączeniu i wybierz wyłącz...

Problem z czytaniem ze zrozumieniem ??

@gary – nie pomoge Ci bo zdaje sie ze masz jakies porachunki z bratem do ktorych właczał sie nie bede
Bobi
Dodano
20.02.2005 12:05:23
wejdź w panel sterowania później połączenia sieciowe
kliknij prawym na widocznym połączeniu i wybierz wyłącz :lol: Później po prostu jak ty będziesz chciał neta to włączysz.
adik154
Dodano
20.02.2005 11:52:03
ale masz problema... non problemos amigos... :lol: zamiast ten kabel odlączyc, to wyjmij go i schowaj (lub weź ze soba) ;]
matijas
Dodano
20.02.2005 02:47:43
w przegladarce ustaw falszywy adres proxy.
Jesli nie wiesz jak to zrobic, to napisz jaka masz przegladarke. Inna opcja to zamkniecie wszystkich wysokich portow w Panda. Nie da sie zamknac jednego poniewaz klient laczy sie przez dowolny port powyzej 1024 (zamykanie pozostalych ~63 tysiecy byloby uciazliwe). Sadze iz Panda ma jakis "awaryjny" mechanizm pozwalajacy na wylaczenie dostepu do sieci. Niestety nigdy nie uzywalem Panda, nie moge pomoc w konfiguracji.
broch
Dodano
20.02.2005 02:33:46
gary
Dodano:
20.02.2005 01:32:52
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1