Jak odinstalować wszystko?

Instalowałem i odinstalowywałem wiele programów do obróbki mediów i grafiki. W związku z tym pojawiły się problemy. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, jak krok po kroku (najlepiej na przykładzie konkretnych programów): 1. usunąć wszystkie zainstalowane programy z systemu, które nie chcą się odinstalować (brak plików uninstall) 2. pozbyć się wszystkich pozostałości po odinstalowanych programach - tak, by nie było po nich folderów, aby nie tworzyły się ich duplikaty po ponownej instalacji i aby programy nie pamiętały wcześniejszych operacji i ustawień W gruncie rzeczy chciałbym pozbyć się [b]wszystkiego [/b]co zostało dodane i powrócić do czystego systemu, aby zacząć do nowa. Chciałbym jednak zrobić to bez formatu i instalacji całego systemu. Chętnie bym to zrobił opcją "usuń wszystko", "wyczyść wszystko", "tak na wszystko" :). Kilka razy przywracałem system i to już się nie sprawdza, jeżeli są po tym jakieś kłopotliwe pozostałości to tez chciałbym się ich pozbyć. XP Professional SP2 (nie mój - cudzy)

Odpowiedzi: 2

Mam YourUnnistallera 2004 w pełnej wersji, z którejś z płyt Eksperta. Prócz deinstalacji, usuwa również ew. pozostałości folderowe, których nie usuwają deinstalery samych programów. Gdyby zaszła potrzeba - zapraszam na PW.
XanTyp
Dodano
29.03.2009 20:18:35
[quote=reset]W gruncie rzeczy chciałbym pozbyć się [b]wszystkiego [/b]co zostało dodane i powrócić do czystego systemu, aby zacząć do nowa[/quote] Przykre, ale nie ma takiej możliwości. Jedynie wówczas, gdy od początku wgrywania jest zainstalowany jakiś Uninstal monitorujący wszystkie instalacje to tak. Pozostaje użycie jakiegoś progsa do tego (wklep w google Programy deinstalacyjne i wyskoczy Ci sporo z mich). Jednakże nigdy nie usuniesz wszystkiego, a w wielu przypadkach foldery będziesz usuwał ręcznie. Na koniec walki polecam restart kompa i gruntowne wyczyszczenie rejestru bo wpisów po usuniętych programach będzie baaaaaaaaaaa......rdzo dużo i zasyfią rejestr równo.
Ucho
Dodano
29.03.2009 17:16:32
reset
Dodano:
29.03.2009 15:29:02
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1