Jak odinstalować drugi XP.
Coś strzeliło mi do głowy i zachciało mi się zasinstalować na Win XP, Win 98. Skutek tych prób był taki źe nie mogłem uruchomić źadnego OSa. Wpadłem na pomysł źe wystartuję z płyty i zainstaluje XP na innej partycji (E). Zainstalowałem drugiego xp i dopiero wtedy komp pozwolił mi na naprawę tego pierwszego z partycjii(C).Teraz miałem dwa systemy, w dodatku takie same. Postanowiłem jeden wywalić ten z E. Jakieź było moje zdziwienie kiedy po reboocie komp dalej spytał który z XPków chcę uruchomić? Zrobiłem jeszcze format E ale oczywiście to nic nie dało. Jednym słowem nawaźyłem totalnego bigosu. Komputer uruchamia się jakieś 10min, zamyka tyleź samo. Nie mam pojęcia jak usunąć ten drugi xp który jak juź napisałem wywaliłem ręcznie z partycji E.
Odpowiedzi: 4
prosze bardzo, Wszyscy staramy sie jak tylko mozemy by pomoc
lackyd:
moze tak:
start>moj komputer>właściwości>zaawansowane>uruchamianie i odzyskiwanie>ustawienia
Do tego momentu zrobiłem tak jak piszesz, następnie zamiast odptaszać czas, włączyłem edycję pliku boot, i usunąłem wpis o drugim systemie operacyjnym. Trochę ryzykowałem bo oba wpisy były identyczne ale udało się i usunąłem ten zbędny. Co do wolnego uruchamiania to dzieje się tak po odzyskaniu wysypanego windowsa na partycji C i to musi się skończyć reinstallem. Waźne źe pozbyłem się tego drugiego XP. Dzięki za pomoc!
O wolnym ładowaniu i zamykaniu systemu jest w przyklejonym FAQ – zaglądałeś do niego ??
moze tak:
start>moj komputer>właściwości>zaawansowane>uruchamianie i odzyskiwanie>ustawienia i odznacz czas do ustawienia wyboru systemow operacyjnych – tylko zwróc uwage jaki system pozostawisz do bootowania (partycje)
a co do czasu – nie wiem dlaczego to tyle trwa?? czesto robie os nlite i sprawdzam plytke poprzez instalacje drugiego systemu na innej partycji i rowniez usuwam go recznie z 1 windowsa – nie zgazylo sie aby w tym pierwszym pojawily sie usterki
start>moj komputer>właściwości>zaawansowane>uruchamianie i odzyskiwanie>ustawienia i odznacz czas do ustawienia wyboru systemow operacyjnych – tylko zwróc uwage jaki system pozostawisz do bootowania (partycje)
a co do czasu – nie wiem dlaczego to tyle trwa?? czesto robie os nlite i sprawdzam plytke poprzez instalacje drugiego systemu na innej partycji i rowniez usuwam go recznie z 1 windowsa – nie zgazylo sie aby w tym pierwszym pojawily sie usterki
Strona 1 / 1