Jak odczytać odzyskaną pocztę ?

Witam wszystkich !
Powiedzcie proszę jak mam odczytać odzyskaną pocztę z odzyskanych danych po "padzie" systemu ?
Programem EasyRECOVERY odzyskałem swoje dane z dysku, program skompresował je do wielu plików nadając im swoje rozszerzenia. Odnalazłem tam swoją pocztę z programu Outlook Express, wypakowałem ją do nowego Outlooka do Folderu Magazynu :"....Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Identities\{8A4D4D97–711D–4E75–A955–1F585BFB3FAE}\Microsoft\Outlook Express".
Niestety nowy Outlook nie "widzi" plików z tym samaym rozszerzeniem co nowa poczta(*.dbx).
Czy jest jakiś sposób na ponowne odczytanie starej poczty z odzyskanych plików ??
Z góry dziękuję za podpowiedź – pozdrawiam – Waldek

Odpowiedzi: 3

Skad sie wzielo 60 plikow ? Moze to sa pociete fragmenty pierwotnych plikow ? Zreszta nic tu nie "wygdybamy".
Tak jak wyzej napisalem, plik MUSI miec nazwe taka jak domyslna. Zastanow sie nad czym Ci najbardziej zalezy. Czy na mailach odebranych ? Wyslanych ? Nie pozostaje Ci nic innego jak nazywac po kolei kazdy z plikow np. "skrzynka odbiorcza.dbx" (zadne skrzynka odbiorcza2.dbx) i wrzucac w miejsce gdzie nowy OE przechowuje swoje pliki poczty. Robota zmudna, ale jest nadzieja.
Odzyskasz maile odebrane, wezmiesz sie za np. wyslane, itd.
EL NINO
Dodano
28.07.2005 09:19:16
Dzięki za odpowiedź, ale tych plików jest ok. 60.
Mam je ponazywać "skrzynka odbiorcza" ??
Nie wiem który posiada pocztę odebraną, a który wysłaną. Będę mógł to stwierdzić po otwarciu.
Powiedz EL NINIO jak nazwać te 60 plików ??
Próbowałem nadać im nazwy "Skrzynka odbiorcza2", "skrzynka nadawcza2"...itd, niestety nie widać tych plików w Outlooku Expresie.
waldek_itc
Dodano
27.07.2005 23:42:11
waldek_itc:
Niestety nowy Outlook nie "widzi" plików z tym samaym rozszerzeniem co nowa poczta(*.dbx).
Owszem widzi, ale musza miec dokladnie takie nazwy jak mialy wczesniej. Czyli "skrzynka odbiorcz.dbx", "elementy wysłane.dbx", itd.
EL NINO
Dodano
27.07.2005 21:11:41
waldek_itc
Dodano:
27.07.2005 17:05:48
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1