Jak naprawić usunięte z systemu pliki win xp?
Czy moźna i jak wyciągnąć z płyty instalacyjnej win XP brakujące pliki, które przypadkowo
zostały usunięte? W win 98 było to dziecinnie proste, a jak w win XP? Próbowałem uruchomić naprawę, ale instalator win xp odmawia
informując, źe na dysku mam nowszy system niź na płytce. Wiadomo
instalowane były poprawki win xp. Jeśli nie moźna wyciągnąć plików, to jak moźna naprawić win xp. Zaznaczam, źe przywracanie systemu nie pomaga.
zostały usunięte? W win 98 było to dziecinnie proste, a jak w win XP? Próbowałem uruchomić naprawę, ale instalator win xp odmawia
informując, źe na dysku mam nowszy system niź na płytce. Wiadomo
instalowane były poprawki win xp. Jeśli nie moźna wyciągnąć plików, to jak moźna naprawić win xp. Zaznaczam, źe przywracanie systemu nie pomaga.
Odpowiedzi: 3
Alescico:
... Nakładka nie moźe być uwzględniona...Rebe:
...Jeźeli zainstalowany system jest zaktualizowany do SP2 to ,by skorzystać z w/w opcji płyta instalacyjna musi ównieź ten sam SP zawierać .
Moźe być uwzględniona, nie zrozumiałeś, Rebego. Powinna wystarczyć instalka WinXPSP2, nie chodzi tu o aktualizacje.
Rebe:
1. z poziomu systemu wiersz polecenia i w nim sfc /scannow.
2. Z konsoli odzyskiwania – polecenie expand . Tyle, źe trzeba wiedzieć których plików brak.
3. Nakładka – wgranie ponowne systemu jako instalacja naprawcza istniejącej kopii.
Jeźeli zainstalowany system jest zaktualizowany do SP2 to ,by skorzystać z w/w opcji płyta instalacyjna musi ównieź ten sam SP zawierać .
Witam Rebe
Bardzo dziękuję za cenną pomoc. Dziś wieczorem przystąpię do pracy według pkt 1 i 2. Nakładka nie moźe być uwzględniona, poniewaź jak pisałem do SP było juź kilka uzupełnień i ja je mam na dysku, a nie mam na płytce.
Życzę pomyślności w Nowym Roku
Alescico
1. z poziomu systemu wiersz polecenia i w nim sfc /scannow.
2. Z konsoli odzyskiwania – polecenie expand . Tyle, źe trzeba wiedzieć których plików brak.
3. Nakładka – wgranie ponowne systemu jako instalacja naprawcza istniejącej kopii.
Jeźeli zainstalowany system jest zaktualizowany do SP2 to ,by skorzystać z w/w opcji płyta instalacyjna musi ównieź ten sam SP zawierać .
Strona 1 / 1