Jak można znaleść hasło admina?

Witam.Mam problem z nowym laptopem...ale od początku,moja pani na kursie o profilu informatycznym otrzymała nowego laptopa i oczywiście wszystko jest poblokowane do końca kursu ( to chyba nikomu by nie odpowiadało :) ) i męczę się by uzyskać to hasło próbowałem już wielu programów typu antexp, saminside lecz wiadomo że bez wejścia na koncie admina na nic się zdają więc próbowałem przez płyte bootowalną z linuksa programem ophcrack-xp-livecd lecz okazał się za słaby,uzyskałem tylko tyle że spisałem LM Hash i NT Hash lecz hasła nie odnalazł (podobno w haśle znajduje się @ i myślę że dla tego go nie odczytał ).Wyczytałem gdzieś że przez Hash można znaleść hasło tylko potrzeba by było w jakimś formacie ale nie wiem jak to zrobić wiem tylko o stronie na której można dzięki 5 kompóterów przyspieszyć ten proces ale wyskakuje mi tam inwalid hash.Czytałem coś o programie pwdump2 i próbowałem coś nim zrobić na moim komputerze lecz od razu zamykał mi się system ,a w nowym kompie to w ogóle się nie otwierał.Próbowałem też zdobyć pliki SAM programem Lopthcrack.4.cracked lecz niestety na nowym komputerze wyskakuje komunikat o braku pliku wpcap.dll ( na starym laptopie program działa bez problemu ) Teraz męczę się saminside który łamie hasło już drugi dzień na moim kompie i nic z Hash które spisałem oczywiście.Zna ktoś jakiś dobry sposób by poznać hasło Admina i nie uszkodzić systemu?

Odpowiedzi: 1

Polaris - powiem krotochwilnie: kpisz czy o drogę pytasz ? Podpowiem ci: Art. 287 Kodeksu Karnego zawiera odpowiedź na pytanie "dlaczego wątek zostaje uznany za zamknięty".
Veers
Dodano
09.02.2010 00:15:36
Polaris
Dodano:
08.02.2010 23:51:29
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1