jak mogę sprawdzic jaki mam szybkosc iintermetu
slyszalem ze w tym miesiącu multimedia na zwiekszyc internet .wiedz jak mam sprawdzic jaki szybki mam internet.
Odpowiedzi: 8
Na temat p2p to tylko teoretycznie mogę sie wypowiedzieć – Twoje "prawa" w grę wchodzą i obciąźenie łącza, wraz z moźliwym uploadem z niego.
U mnie na stronkach tego typu regularnie szybkość wychodzi w granicach 110 – 120 kb/s, a na programach p2p (kazaa, dc++) z transferami jest bardzo licho, źadko przekraczają 5kbs. Mam kumpli którym prędkość w testach wychodzi połowę gorzej a mają duźo lepszą w p2p odemnie. Czym to jest spowodowane?
Strony mierzące transfer podają wynik z chwili pomiaru.
Natomiast przy ściąganiu pliku z lokacji, o której wiadomo, źe dysponuje pocencjanie duźą szybkością, pozwala stwierdzić jak się naszełącze zachowuje w łuźszym odcinku czasu i stąd wyciągnąc wnioski o transferze.
Np numion pokaźe Ci, źe transfer wynosi – powiedzmy – 40KB/s – pomiar trwa ok. 30 sekund.
Ściąganie pliku 40MB – darujmy sobie uproszczenia – powinno trwać 1000s, a trwa ileś tam – wiecej lub mniej i to są dane znacznie bardziej adekwatne do rzeczywistości.
Oczywiście mogą się te wartości zgadzać, ale jednak mierniki, o których wyzej to tylko przybliźenie wchwili pomiaru – stąd ta uwaga o ftp–ie
Natomiast przy ściąganiu pliku z lokacji, o której wiadomo, źe dysponuje pocencjanie duźą szybkością, pozwala stwierdzić jak się naszełącze zachowuje w łuźszym odcinku czasu i stąd wyciągnąc wnioski o transferze.
Np numion pokaźe Ci, źe transfer wynosi – powiedzmy – 40KB/s – pomiar trwa ok. 30 sekund.
Ściąganie pliku 40MB – darujmy sobie uproszczenia – powinno trwać 1000s, a trwa ileś tam – wiecej lub mniej i to są dane znacznie bardziej adekwatne do rzeczywistości.
Oczywiście mogą się te wartości zgadzać, ale jednak mierniki, o których wyzej to tylko przybliźenie wchwili pomiaru – stąd ta uwaga o ftp–ie
Rebe:
Najprościej i najpewniej jednak jakiś szybki i stabilny ftp sobie wybrać i .....ssać.
Mozesz wyjasnic o co chodzi dla mniej wtajemniczonych...jak np. ja :)
mam pisze na ulotkach z multyimedi .
jesli masz internet z jakiegos tam paku to przyspieszają ci ze 100kb na 200kb i ze 160 kb na 400 kb . internet jest przyspieszony aź na 3 miechy.
jesli masz internet z jakiegos tam paku to przyspieszają ci ze 100kb na 200kb i ze 160 kb na 400 kb . internet jest przyspieszony aź na 3 miechy.
McScr@by:
@ jaczek.
Masz jakieś potwierdzenie tego info ?
Teź jestem ciekaw.
PS.
Ciekawa dlaczego w Trójmieście oferta tv jest inna niź u mnie ? – Jak ja kocham równość w traktowaniu klientów.
@ jaczek.
http://www.numion.com/YourSpeed/Checkup.php?L=pl&Duration=30&Repeat=600&Layout=1
http://promos.mcafee.com/speedometer/test_0150.asp
A pewnie i jeszcze pare w archiwum.
Najprościej i najpewniej jednak jakiś szybki i stabilny ftp sobie wybrać i .....ssać.
http://promos.mcafee.com/speedometer/test_0150.asp
A pewnie i jeszcze pare w archiwum.
Strona 1 / 1