Jak mam usunąć ten plik ?
Witam
Podcczas próby usunięcia pliku wyświatlany jest komunikat "Nie moźna usunąć nazwa pliku: Odmowa dostępu. Sprawdź, czy dysk nie jest zapełniony lub chroniony przed zapisem oraz, czy plik nie jest aktulnie uźywany" Nie pomaga restart systemu, nie da się go usunąć z konta Administratora, napewno nie jest uźywany przez źaden program, jest to poprostu pojedyńczy plik graficzny. Skanowałem dysk w poszukiwaniu błędów, oczywiście nie pomogło. Czym mam go usunąć, czy istnieje jakiś sposób usunięcia pluku z dysku zanim wystartuje system. Swoją drogą co to za idiotyzm źeby administrator systemu nie mógł usówac pliów, nieistotnych dla działania systemu! Paranoja, to ma być zabezpieczenie, dla mnie to jest głupota twórców systemu. A mnie szlag trafia bo nie moge usunąć głupiego pliku.
Podcczas próby usunięcia pliku wyświatlany jest komunikat "Nie moźna usunąć nazwa pliku: Odmowa dostępu. Sprawdź, czy dysk nie jest zapełniony lub chroniony przed zapisem oraz, czy plik nie jest aktulnie uźywany" Nie pomaga restart systemu, nie da się go usunąć z konta Administratora, napewno nie jest uźywany przez źaden program, jest to poprostu pojedyńczy plik graficzny. Skanowałem dysk w poszukiwaniu błędów, oczywiście nie pomogło. Czym mam go usunąć, czy istnieje jakiś sposób usunięcia pluku z dysku zanim wystartuje system. Swoją drogą co to za idiotyzm źeby administrator systemu nie mógł usówac pliów, nieistotnych dla działania systemu! Paranoja, to ma być zabezpieczenie, dla mnie to jest głupota twórców systemu. A mnie szlag trafia bo nie moge usunąć głupiego pliku.
Odpowiedzi: 12
Ja do tego szczerze polecam program CopyLock, jeszcze mnie nie zawiodl i jest bardzo prosty w obsludze. Chociaz usuwanie pliku raczej nie powinno byc skomplikowane :D
a tak na przyszlosc zainstaluj sobie program unlocker bardzo pomocny w tego typu problemach
to prawda
Ok. usunoł się :), dzięki wszystkim za pomoc.
kamaa, sprawdzaj na drugi raz co podajesz bo juz drugi raz w jednym temacie wprowadzasz w błąd.
Komendy ktore podałes to jedna wielka bzdura.
Najpierw jest polecenie a dopiero pozniej jego składnia, nie taki misz masz.
jerico, podaj dokłądną sciezkę do pliku i jego nazwe rozem z rozszerzeniem.
Komendy ktore podałes to jedna wielka bzdura.
Najpierw jest polecenie a dopiero pozniej jego składnia, nie taki misz masz.
jerico, podaj dokłądną sciezkę do pliku i jego nazwe rozem z rozszerzeniem.
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=34395
Miast walkować to samo setny raz w archiwum byś poszukał.
Miast walkować to samo setny raz w archiwum byś poszukał.
moze dlatego ze nazwa jest długo znaczna a więc wpisz w cudzysłowie np. C:\cd "nazwadługa.exe"
kamaa:
Bobi:
Eeee... tam kamaa. Komunikaty pomyliłeś.
Komunikat który padał jerico występuje przy próbie usunięcia uruchomionego pliku/procesu, z uprawnieniami ma niewiele wspólnego.
to prawda, przepraszam ze wprowadziłem w bład, moźe zrób tak:
Atl+CTR+DELETE zamknij proces explorera.exe następnie dodaj nowy proces CMD gdzie podaj sciezke i usuń za pomoca komendy C:\del sciezka+nazwa.exe
poźniej tworzysz nowy porces a mianowice explorer.exe
lub zmień rozszerzenie danego pliku
Metoda moźe i skuteczna bo prubowałem na innym pliku i da rade usunąć. Ale ten felerny plik ma w nazwie spacje i kropki co powoduje błąd. Nie moźna odnaleźć pliku :( Chyba źe w CMD jest inna metoda na zapisanie spacji. A ja nadal nie mogę usunąć tego pliku :(
Bobi:
Komunikat który padał jerico występuje przy próbie usunięcia uruchomionego pliku/procesu, z uprawnieniami ma niewiele wspólnego.
to prawda, przepraszam ze wprowadziłem w bład, moźe zrób tak:
Atl+CTR+DELETE zamknij proces explorera.exe następnie dodaj nowy proces CMD gdzie podaj sciezke i usuń za pomoca komendy C:\del sciezka+nazwa.exe
poźniej tworzysz nowy porces a mianowice explorer.exe
lub zmień rozszerzenie danego pliku
musisz przeją dany plik na własność
Opcje Folderów=>> Widok=>> Uźyj prostego udostępniania plików[zalecane] odznaczyć
Przejść do włściwości (PPM) pliku czy folderu
Zakładka Zabezpiecznia=>> Zaawansowane=>> Właściciel i Zmień właściciela dla podkontynerów i obiektów (zaptaszkować)
Opcje Folderów=>> Widok=>> Uźyj prostego udostępniania plików[zalecane] odznaczyć
Przejść do włściwości (PPM) pliku czy folderu
Zakładka Zabezpiecznia=>> Zaawansowane=>> Właściciel i Zmień właściciela dla podkontynerów i obiektów (zaptaszkować)
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=37186
Strona 1 / 1