Jak doinstalować XP do W98 ?

Miałem na początku zainstaowane oby dwa Windowsy, ale po pewnym czasie zniknęła mi moźliwosc wyboru XP–ka więc usunąłem jego całą zawartość w raz z systemem. Przez ponad pół roku uźytkowałem spokojnie W98 ale jak wyszłą gra NFS: MS to postanowiłem doinstalować XP–ka na którym ta gra działa (w przeciwieństwie do w98) ale słyszałem gdzieś źe jak się uźytkuje przez dłuźszy czas jeden system to doinstalowanie drugiego nie jest juź takie proste (moźe to plotka, a moźe i nie dlatego chciałbym się o to spytać expertów) jeśli idzie doinstalować na drugiej partycji XP to czy mógłbym otrzymać instrukcję jak ? Mam juz załoźona druga partycję (D://) ale przechowuje na niej pliki, czy aby doinstalowac drugi system musze je gdzies indziej przenieść ? Z góry dzięki za odpowiedź

Odpowiedzi: 2

Dobra, to jeden problem mam z głowy, znalazłem teź instrukcje jak krok po kroku zainstalowac system [http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=31893&highlight=instalacja+systemu](zastanawiałem się tylko jak wybrać dysk i kiedy sformatować go, ale widze źe komp. sam mnie o to zapyta i sam go sformatuje) pozostaje mi ostatnia kwestja, czy po instalacji będę miał od razu moźliwosc wyboru XP/98 czy będę musiał nadal grzebać w biosie w ustawieniach ?
mythluki
Dodano
10.12.2005 18:19:40
Normalnie.
Szczegóły w archiwum.
Anonymous
Dodano
10.12.2005 16:58:48
mythluki
Dodano:
10.12.2005 16:30:38
Komentarzy: