jak...

...otworzyć oczyszczanie dysku ? :?
klikam prawym na dysk c, właściwości, a potem 'włączam' oczyszczanie dysku. Problem w tym, źe okienko które sprawdza ile miejsca na dysku moze zostać zwolnione wcale nie ma zamioru tego sprawdzić :/ pisze u dołu tylko Skanowanie: Kompresuj stare pliki.
screen w załączniku

Odpowiedzi: 6

Chkdsk bez parametrow, to Ty sobie mozesz do samej emerytury klepac. To tak, jakbys chcial telefonicznie dzidziusia zrobic.

Konsola odzyskiwania dostepna jest po zbotowaniu komputera z plyty XP. No chyba ze ja sobie wczesniej zainstalowales, w co nie uwierze.
EL NINO
Dodano
13.02.2005 22:30:47
EL NINO:
Over, moze przed czyszczeniem sprobowalbys odpalic z konsoli (z plyty) chkdsk /p /r na wszystkie partycje ? Partycje C: komenda jak wyzej a na inne po chkdsk a przed przelacznikami litere dysku.

:shock: jakto z płyty ? chkdsk bez dodatkowych parametrów robiłem jeszcze dzisiaj, bez rezultatu(posiadam tylko jeden dysk)
Over
Dodano
13.02.2005 22:05:17
Over, moze przed czyszczeniem sprobowalbys odpalic z konsoli (z plyty) chkdsk /p /r na wszystkie partycje ? Partycje C: komenda jak wyzej a na inne po chkdsk a przed przelacznikami litere dysku.
EL NINO
Dodano
13.02.2005 20:58:33
Over:
tak, gusioo – ntfs. Raz zostawiłem okienko uruchomione na całą noc i nic to nie dało, rano widzałem okienko tak jak je zostawiłem.

Ee to u mnie było szybciej ;)
Anonymous
Dodano
13.02.2005 18:41:21
tak, gusioo – ntfs. Raz zostawiłem okienko uruchomione na całą noc i nic to nie dało, rano widzałem okienko tak jak je zostawiłem.
Over
Dodano
13.02.2005 18:38:31
System plików NTFS ? U mnie na XP teź to trwało wieki.
Anonymous
Dodano
13.02.2005 18:17:55
Over
Dodano:
13.02.2005 18:04:38
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1