IrDa, Telefon a komputer
Chciałbym połączyć sobia phone`a z kompem za pomoca podczerwieni bo mam problemy z podłączeniem do usb. W xpeku w Panelu Sterowania jest takie cuś jak "Łącze bezprzewodowe" więc wydaje mi się, źe moźna się połączyć:]Tylko jak na to patrzę to nie widzę np. takie go czegoś jak: "Włącz podczerwień" Czy ona jest ciągle włączona? w tel.(T610i) załączyłem irdę ale i tak się nic nie dzieje. Jak moźna w ogóle sprawdzić czy się Irdę posiada?
Odpowiedzi: 2
Dzięki! Tego było mi trzeba ;]
Port podczerwieni często jest montowany w laptopach, do zwykłego peceta trzeba takie cudo dokupić. Jeśli zakupisz podczerwień podłączaną do płyty głownej (ok. 30–50 zł), naleźy jeszcze włączyć ją w BIOSie w zakładce Integrated Pheripherals. Szczegółowa instrukcja powinna być dołączona do urządzenia i w instrukcji do płyty głównej. Po poprawnym podłączeniu port podczerwieni widziany jest w "łączu bezprzewodowym" na zakładce "sprzęt" z dopiskiem: "to urządzenie działa poprawnie". Uruchomione jest cały czas podczas pracy systemu, w oczekiwaniu na podsunięcie telefonu. Podczerwień na USB jest trochę droźsza, tyle, źe wystarczy ją wetknąć w gniazdko USB i juź działa.
Strona 1 / 1