IrDA + 6310i + Nokia PC suite 5.0 jak to zrobić??
Witam kupiłem adapter usb–IrDA podłączyłem XP go wykrył zainstalował sterowniki z dołączonej płytki i wszystko wygląda ok tyle źe nie moge nawiązać połączenia z 6310i . Poprostu nic sie nie dzieje. Czy ktoś moźe mi pomóc ??? bardzo prosze
Sprwdzałem tez z samsungiem c100 teź nic :–(
Sprwdzałem tez z samsungiem c100 teź nic :–(
Odpowiedzi: 8
To jest urządzenie USB bios tu o niczym nie decyduje,odłącz wtyczke z urządzeniem, odinstaluj aplikacje, z menadzera urządzeń odinsaluj wszystkie wpisy dotyczące podczerwieni, restart.
Włóź wtyczkę niech system znajdzie urządzenie zainstaluj sterowniki i aplikacje z płyty, restart. Sprawdz jeźeli nie działa pokombinuj w ustawieniach metodą prób i błędów. Jeźeli nic do kumpla i zrobić to samo lub do sklepu i wyjdzie czy adapter uszkodzony czy telefony – sprawdz telefony u kogoś na innym adapterze.
Włóź wtyczkę niech system znajdzie urządzenie zainstaluj sterowniki i aplikacje z płyty, restart. Sprawdz jeźeli nie działa pokombinuj w ustawieniach metodą prób i błędów. Jeźeli nic do kumpla i zrobić to samo lub do sklepu i wyjdzie czy adapter uszkodzony czy telefony – sprawdz telefony u kogoś na innym adapterze.
podejrzewam ze w ustawieniach biosu zle masz skonfigurowany port irdy
ja mialem dokladnie ten sam problem co ty
musialem metodą prób i blędów zmieniać parametry az wkoncu zatrybiło
i jeszcze jedno
po instalacji pc suita w systrayu rezyduje taki maly programik związany z nokią a dokładnie z metodą połączenia tel z kompem
musisz zaznaczyc ze łączysz sie poprzez irde
musi zadziałac nie ma siły
ja mialem dokladnie ten sam problem co ty
musialem metodą prób i blędów zmieniać parametry az wkoncu zatrybiło
i jeszcze jedno
po instalacji pc suita w systrayu rezyduje taki maly programik związany z nokią a dokładnie z metodą połączenia tel z kompem
musisz zaznaczyc ze łączysz sie poprzez irde
musi zadziałac nie ma siły
:–( tel połoźyłem przy samej irdzie prawiesie dotykały i nic nie ma źadnch oznak połączenia:–( juź 2 dni sie z tym męcze
Kolega Seeker ma racje nieraz telefon trzeba połoźyć dosłownie w odległości 1 mm od adaptera tak źeby adapter i nadajnik telefonu były w lini prostej i się widziały – myśle źe zaleźy to od jakości wykonania adaptera i telefonu.
Zasięg, zmniejsz zasięg między tel. a adapterem , a najlepiej połóź go w pobliźu i oddalaj sprawdzając czy trzyma połączenie.
Nic nie pomaga próbowałem zmniejszać prędkość ,zwiększać i nic a w aparacie oczywiście IrDA włączona. Nie mam pojęcia co z tym zrobić. Czy to moźliwe aby nowa IrDA była uszkodzona? Przecieź komputer ją znajduje niby wszystko ok, ale nie widzi tel??
poszukaj na forum było o tym ,a przedewszystkim pokombinuj z ustawieniami w moim przypadku pomogło zmniejszenie prędkości przesyłania danych a powiedziała mi to miła pani z noki :D
a w aparacie uaktywniłeś irdę ?
Strona 1 / 1