INTERNETOWE RADIO problem
KOnfiguracja i ustawienia wydjaa sie byc w porzadku
moje radio łączy się z serwerem http://www.shutcast.com potr 8000 haslo tez w porządku! Do radia uźyłem pluginu Shoutcast DNS i Dnas(monitor).
Problem polega na tym ze komu nie podam dostepu do radia wszystkim wyskakuje 'could not connect' podaje moj IP ***.**.***.**:8000! w monitorze natomiast wyskakuje mi cos takiego:
yp.shoutcast.com gave extended error (Cannot see your station/computer (IP: 213.199.192.226:8000) from the Internet, disable Internet Sharing/NAT/firewall/ISP cache (Connection refused))
Mysle ze glowna przyczyną błędu moze byc to ze poprostu ja koźystam z sieci lokalnej LAN gdzie kaźdy ma przypisany adres IP swoj stały, i naźucony IP tz. maskę podsieci, i to moźe byc przyczyną bo są to dwa róźne numery!
Czy ktoś jest w stanie mi odpowiedzieć, moźe się mylę! :wink:
moje radio łączy się z serwerem http://www.shutcast.com potr 8000 haslo tez w porządku! Do radia uźyłem pluginu Shoutcast DNS i Dnas(monitor).
Problem polega na tym ze komu nie podam dostepu do radia wszystkim wyskakuje 'could not connect' podaje moj IP ***.**.***.**:8000! w monitorze natomiast wyskakuje mi cos takiego:
yp.shoutcast.com gave extended error (Cannot see your station/computer (IP: 213.199.192.226:8000) from the Internet, disable Internet Sharing/NAT/firewall/ISP cache (Connection refused))
Mysle ze glowna przyczyną błędu moze byc to ze poprostu ja koźystam z sieci lokalnej LAN gdzie kaźdy ma przypisany adres IP swoj stały, i naźucony IP tz. maskę podsieci, i to moźe byc przyczyną bo są to dwa róźne numery!
Czy ktoś jest w stanie mi odpowiedzieć, moźe się mylę! :wink:
Odpowiedzi: 8
Poproś admina źeby przekierował dany port na twoje ip wewentrzne i będzie chodzić.
Wtedy dana osoba ktora chesz sie połaczyć z radiem pierw sie łacze z serverem a tem przkierowywyje go na twoje ip wew i wszytko gra.
Pozdrawiam
Wtedy dana osoba ktora chesz sie połaczyć z radiem pierw sie łacze z serverem a tem przkierowywyje go na twoje ip wew i wszytko gra.
Pozdrawiam
Poproś admina źeby przekierował dany port na twoje ip wewentrzne i będzie chodzić.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Wybrać dowolny port, wyłączyć firewalla i sprawdzić czy masz zewnętrzne IP.
Czyli co wkońcu? Chodzi o te porty? Wczesniej uźyłem juz portu 8001 (jak napisał snadek), natomiast interesuje mnie wypowiedz Bobiego :wink:
Jeźeli mowisz o zakresie dostepności potrtów czyli co mam zrobić?
Jeźeli mowisz o zakresie dostepności potrtów czyli co mam zrobić?
gusioo:
A ja bede chciał nadawać na porcie 445856 to kto mi zabroni ?
Myśle, ze przeszkodą tutaj moźe być jedynie zakres dostępnych portów od 1 do 65535 :wink: :mrgreen:
Snadek:
Siemka
Z tego co mi sie zdaje jescze 8001 port odpowiada za nadawanie i moźe być w tym kwestia ze nie jest przekierowany na twoje ip niech admin sieci sie przypisze port na twoje ip wewnetrzne i powino śmigać tak mi sie zadje lecz nie jestem pewien
Pozdrawiam 8)
A ja bede chciał nadawać na porcie 445856 to kto mi zabroni ? Porty nie mają znaczenia.
Zrób jak pisał Adik lub wyłacz firewall'a
Siemka
Z tego co mi sie zdaje jescze 8001 port odpowiada za nadawanie i moźe być w tym kwestia ze nie jest przekierowany na twoje ip niech admin sieci sie przypisze port na twoje ip wewnetrzne i powino śmigać tak mi sie zadje lecz nie jestem pewien
Pozdrawiam 8)
Pozdrawiam 8)
jeśli dobrze rozumiem to chcesz nadawać radio od siebie z kompa który niestety nie posiada IP zewnętrznego. w takm przypadku radia mogą słuchać tylko osoby znajdujące sie w twojej sieci LAN.
Strona 1 / 1