INTERNET

Witam! Mam duzy problem od miesiaca a mianowicie problem z internetem, mam stale zlacze 750 bardzo wolno otwieraja sie strony np. onet ok.:30 sekund, ale problem jest inny bo po pewnym czasie czasami od razu czasem po 5,10 po godzinie wylacza mi sie internet i komunikat nie mozna znalesc serwera.
Dzwoniłem do mojego dostawcy internetu ale mówią mi źe u nich wszystko pracuje dobrze i źe widzą mój IP,sugerują źe jakiś program moźe to blokować, ale robiłem restart i format dysku i dzieje sie to samo, sprawdzłem inne przeglądarki operę itp. to samo tylko teraz czasami opera sie sama otwiera.
Ostatni mam dziennie ok 20 wirsów zmieniałem antywirusy to samo.
Mam windowsa xp professional (dodatek serwis pack 1).
CZY KTOŚ MOŻE MI POMÓC ???????
Modem działa poprawnie sprawdzałem na innym kompie!
Czy ktoś wie co to moźe być i jak to naprawić???????

Odpowiedzi: 4

Mam pytanie w której pozycji ( linijce)w Hijackthis
jest wpis o łączch (moźliwych wirusach)–dokształcanie
Pozdrawiam
Amator
Dodano
01.12.2004 13:46:18
Skoro mówisz źe masz ok 20 wirusów dziennie tzn źe masz jakąś kontrolę nad nimi czyli masz antywirusa. Nie wiem z czego koźystasz, ale moim zdaniem to są trojany, które wysyłając coś zajmują ci łącze dlatego wszystko wolniej działa.
Po 2 Skoro po formacie dzieje się to samo z zainstalowanym Antywirusem to albo masz "nieszczelnego" antywirusa, albo jakiś robak dostał ci się do Bootloadrea dysku. Musiałbyś go wyczyścić [komenda w dosie za miast "format C:" to wpisz "fdisk/mbr"]. Nie musisz się bać o pliki nic się z nimi nie stanie. Jeśli nadal będą występować te same obiawy to proponuje ściągnąć sobie pełną wersję Avast'a [www.avast.com] i zarejestrować się. Program jest darmowy do uźytku domowego [u mnie się sprawdził].
bimas
Dodano
29.11.2004 23:11:53
Skoro podejrzewasz wiruski czemu nie wkleisz loga z dziennika HJT
Firewalla nie masz ??
Bobi
Dodano
28.11.2004 12:28:28
W końcu jaki masz system.
Net z kablówki podpięty przez USB czy karte sieciową – czy inny.
JNJN
Dodano
28.11.2004 11:04:38
rafelito
Dodano:
28.11.2004 02:17:46
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1