Internet TV

Witam. Bardzo proszę o pomoc. Mój problem dotyczy otwierania strumieni telewizji internetowych. Od jakiegoś czasu przy otwieraniu dowolnego strumienia każda przeglądarka (IE, Opera, Firefox, Google Chrome) otwiera strumień przy pomocy Windows Media Playera w wersji 6.4.09.1130 no i oczywiście albo nie może otworzyć, albo otworzy ale nie ma dźwięku. Mam zainstalowaną wersję WMP 11.0.5721.5230. Zrozumiałbym gdyby dotyczyło się to tylko jednej przeglądarki, ale nie wszystkich zainstalowanych w systemie. Nie mogę sobie z tym poradzić. Będę wdzięczny za pomoc.

Odpowiedzi: 4

Po prostu wcześniej jako odtwarzacz na stronie zawsze otwierał się WMP 11 a nie WMP 6 i dlatego nie można otworzyć niektórych telewizji internetowych bo jest wymagany WMP 11. Nie wiem dlaczego nagle coś się zmieniło i jest WMP 6. Jak sprawić żeby we WSZYSTKICH przeglądarkach domyślnym odtwarzaczem był WMP w wersji 11 a nie 6 - tak jak było na początku zainstalowania systemu. A jeśli chodzi o klikanie w link ze strummieniem to większość stron z TV online właśnie posiada linki które otwierają zagnieżdżony na stronie odtwarzacz i nie można otworzyć go w dowolnym odtwarzaczu, trzeba grzebać w kodzie strony a tego nie chce mi się robić za każdym razem.
Macieksm
Dodano
24.11.2008 01:07:37
nie używam ani Opery ani WMP, do odtwarzania strumieni używam Winampa z wbudowaną przeglądarką i nie mam takich problemów, sądzę że WMP 11 obsługuje w podobny sposób strumienie więc zamiast klikając na link do danego strumienia po prostu przeciągnij go na okno otworzonego wcześniej odtwarzacza lub na ikonę jego skrótu na pulpicie, niestety nie wiem jak powiązać klikanie na link z odtworzeniem strumienia w Twoim WMP
deezoo68
Dodano
23.11.2008 23:38:25
Dziękuję za odpowiedź ale chodzi mi o otwieranie strumieni tv w zagnieżdżonym odtwarzaczu na stronie www. Od dawna używam Opery i chciałbym się dowiedzieć jak zrobić aby tym zagnieżdżonym odtwarzaczem był WMP 11. Dlaczego w tym miejscu pojawia się WMP w wersji 6? [img]http://img.org.pl/thumb/crLO8IFd28S.gif[/img]
Macieksm
Dodano
23.11.2008 23:04:16
używam FireFoxa i TotalComandera i właśnie w TC skojarzyłem pliki z rozszerzeniem np. avi z konkretną aplikacją np. z AllPlayerem ponadto FireFox posiada do pobrania mnóstwo wtyczek i dodatków, spośród których można wybrać również odtwarzacz inny niż WMP i skojarzyć z nim strumień AV, na koniec w FireFoxie: NARZĘDZIA\OPCJE\APLIKACJE otwiera się okno w którym widzimy po lewej stronie "Typ zawartości" a po prawej "Czynność", kliknij na "Czynność" przy np pliku AVI i wybierz jedną z dostępnych opcji, postępuj tak z każdym "Typem zawartości" ...i po bulu
deezoo68
Dodano
23.11.2008 22:40:25
Macieksm
Dodano:
23.11.2008 21:23:53
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1