internet na xp
Moj problem wyglada tak:
Gdy zainstalowalem Windowsa XP Home Editon to nie dziala mi internet. Wczesniej dzialal mi internet na tym samym windowsie ale juz po formacie i reinstalacji nie dziala! Czemu??
Gdy zainstalowalem Windowsa XP Home Editon to nie dziala mi internet. Wczesniej dzialal mi internet na tym samym windowsie ale juz po formacie i reinstalacji nie dziala! Czemu??
Odpowiedzi: 10
Panowie nie kłućta się. W komipe co dzieli łącze drugiemu – moźe ale niemusi być zainstalowany program dostępowy z neostrady.
Natomiast ten drugi komp lepiej jak by nie był zaśmiecony pakietem neostrady bo i po co?
Ja dzielę łącze w neostradzie i na tym co dzieli mam pakiete neo a na tym 2 nie bo jak w pierwszym net jest aktywny to na drugim wystarczy kliknąć w IE i wsio działa.Alen konfiguracja tego jest prosta. Lecz z tego co piszesz nie wiem w zasadzie czy netu nie masz wcale i na 1 i na 2 kompie czy tylko na tym 2.
Natomiast ten drugi komp lepiej jak by nie był zaśmiecony pakietem neostrady bo i po co?
Ja dzielę łącze w neostradzie i na tym co dzieli mam pakiete neo a na tym 2 nie bo jak w pierwszym net jest aktywny to na drugim wystarczy kliknąć w IE i wsio działa.Alen konfiguracja tego jest prosta. Lecz z tego co piszesz nie wiem w zasadzie czy netu nie masz wcale i na 1 i na 2 kompie czy tylko na tym 2.
uwazałem ze nie
kamaa:
JN:
Kamaa – przeczytałeś dokładnie posty
myśle ze tak bo uwaźam ze w kompie nadrzędnym nie moźe być zainstalowane oprogramowanie TPSA
To źle myślisz – moźe być,jedno z drugim nie ma nic wspólnego.
JN:
Kamaa – przeczytałeś dokładnie posty
myśle ze tak bo uwaźam ze w kompie nadrzędnym nie moźe być zainstalowane oprogramowanie TPSA
Alen:
łączę sie z netem przez innego kompa
Kamaa – przeczytałeś dokładnie posty.
Spróbuj odinstalować oprogramowanie do Neo i zrobić według tej instrukcji
Konfiguracja Neostrady
Start=>> Programy=>> Akcesoria=>> Komunikacja=>> Kreator Nowego polaczenia
Polaczenie z Internetem=>> Konfiguruj moje polaczenie recznie=>> Polacz uzywajac modemu telefonicznego
Nazwa uslugodawcy internetowego=>> dowolna
Numer telefonu=>> *
Nazwa uźytkownika=>> ktore otrzymałes podczas rejstracji
Haslo=>> ktore otrzymałes podczas rejstracji
a przeprowadziles konfiguracje pomiedzy komputerami o udostepnianie polaczenia internetowego na inne kompy? w tym swoj?
Jak masz podłączony internet? Czy przez USB czy kablem telefonicznym. Jeźeli przez USB to przy formatowaniu dysku trzeba wyciągnąć wtyczkę USB z kompa i dopiero po zainstalowaniu Windowsa trzeba ją włączyć. Ja tak robięu siebie i jest OK.
Lacze sie z netem przez innego kompa, mam neo+ , wogule mi net nie dziala!
wyjątkowo dogłębnie opisałeś sprawę.
Zacznijmy chociaź od tego jak się z netem łączysz, co konkretnie nie działa itp
Zacznijmy chociaź od tego jak się z netem łączysz, co konkretnie nie działa itp
Strona 1 / 1