Internet Explorer i zuźycie pamięci
Mam pytanie.
Uźywam przegladarki Mozilla Firefox.
Jednak gdy załączam Menadźera zadań Windows okazuje sie, źe Internet explorer jst załączony i "zabiera" prawie 23 000 K pamięci. Próbowałam zamknąć ten proces jednak skonczyło się zamknięciem wszyskich ikonek na pulpie w wyniku tego musiałam zrestartować komputer.
Poradźcie co zrobić by explorer nie zabierał tyle pamieci i czy da sie go jakos wyłączyć?
Pozdrawiam.
Uźywam przegladarki Mozilla Firefox.
Jednak gdy załączam Menadźera zadań Windows okazuje sie, źe Internet explorer jst załączony i "zabiera" prawie 23 000 K pamięci. Próbowałam zamknąć ten proces jednak skonczyło się zamknięciem wszyskich ikonek na pulpie w wyniku tego musiałam zrestartować komputer.
Poradźcie co zrobić by explorer nie zabierał tyle pamieci i czy da sie go jakos wyłączyć?
Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 11
Dziekuję Ci Robercie.
To właśnie było to. Mam sterowniki ATI więc pewnie to mi tak psuło moje filmy.
Ściągłam plik zamieszczony w download i go załączyłam. Dzieki i pozdrawiam
To właśnie było to. Mam sterowniki ATI więc pewnie to mi tak psuło moje filmy.
Ściągłam plik zamieszczony w download i go załączyłam. Dzieki i pozdrawiam
Moze pomoze usuniecie jednego klucza rejestru
W przyklejonym temacie "Czesto..." masz do sciagniecia pliczek ktory po rozpakowaniu usuwa odpowiedni klucz, sciagnij przekonaj sie.
Jest w zagadnieniu o explorer.exe 100%
W przyklejonym temacie "Czesto..." masz do sciagniecia pliczek ktory po rozpakowaniu usuwa odpowiedni klucz, sciagnij przekonaj sie.
Jest w zagadnieniu o explorer.exe 100%
EL NINO
Nie chce zaczynać nowego tematu, wiec pisze tutaj.
Napisałam, źe mam problem z programem explorer.exe.
Przeczytałam posty wcześniejsze i tak po nitce do kłębka juz wiem co komputerowi dolega.
chdzi mianowicie o filmy z rozszerzeniem AVI.
Niektórych filmów nie potrafie otworzyć bo "wyskakuje jakis błąd" zaraz po tym pojawia sie komunikat źe wystapił błąd z programem explorer.exe.
Ty w jedej wypowiedzi napisałeś tak:
"Uzycie przez explorera ? Takie objawy wystepuja przy otwarciu foldera z uszkodzonym avi." (odpowiedź dla kaufmana:zaden antyvir nie daje rady,uzycie procesora 100%).
Więc juz wiem na czym błąd polegał.
Pewnie nie da sie tego problemu naprawić?
Pozostaje tylko otwieranie filmów innym programem ( z tymi filmami dobrze radzi sobie Media Player Clasic)
Pozdrawiam
Nie chce zaczynać nowego tematu, wiec pisze tutaj.
Napisałam, źe mam problem z programem explorer.exe.
Przeczytałam posty wcześniejsze i tak po nitce do kłębka juz wiem co komputerowi dolega.
chdzi mianowicie o filmy z rozszerzeniem AVI.
Niektórych filmów nie potrafie otworzyć bo "wyskakuje jakis błąd" zaraz po tym pojawia sie komunikat źe wystapił błąd z programem explorer.exe.
Ty w jedej wypowiedzi napisałeś tak:
"Uzycie przez explorera ? Takie objawy wystepuja przy otwarciu foldera z uszkodzonym avi." (odpowiedź dla kaufmana:zaden antyvir nie daje rady,uzycie procesora 100%).
Więc juz wiem na czym błąd polegał.
Pewnie nie da sie tego problemu naprawić?
Pozostaje tylko otwieranie filmów innym programem ( z tymi filmami dobrze radzi sobie Media Player Clasic)
Pozdrawiam
Był sobie taki temat >> http://www.centrumxp.com.pl/forum/viewtopic.php?t=25236
Co prawda woyteg napisał ze expand nie pomógł ale w ostatecznosci nie odpisał jak sprawa sie rozwineła.
Warto sprobowac usuwajac najpierw starego explorera poleceniem del a nastepnie w jego miejsce zrobic expand nowego z płyty
Porownałem oba logi ale nie znalazłem programow ktore sie powtarzaja co mogło by naprowadzic na rozwiazanie
Co prawda woyteg napisał ze expand nie pomógł ale w ostatecznosci nie odpisał jak sprawa sie rozwineła.
Warto sprobowac usuwajac najpierw starego explorera poleceniem del a nastepnie w jego miejsce zrobic expand nowego z płyty
Porownałem oba logi ale nie znalazłem programow ktore sie powtarzaja co mogło by naprowadzic na rozwiazanie
W takim razie zastosuję się do udzielonej porady i zamieszcze loga do analizy w dziale bezpieczeństwo!Raz juź zamieszczałem i wyglądał ok–ale być moźe po drodze coś się wdarło ukradkiem nieporządanego!Hmmmm nie pozostaje nic innego jak walczyć, aź dojdzie się do sedna sprawy!
Jezeli explorer po wejsciu do neta "zacina" caly komp, mozna powiedziec, ze prawdopodobnie cos mu pomaga – w domysle: syf.
Skocz do dzialu Bezpieczenstwo i wczytaj sie w temat o HiJackThis. Tak bedzie najszybciej.
Skocz do dzialu Bezpieczenstwo i wczytaj sie w temat o HiJackThis. Tak bedzie najszybciej.
Od niedawna po reinstalacji systemu i zainstalowaniu XP PRO, pojawił się u mnie równieź problem z tematu tego posta.Wszystko niby pieknie, ładnie–jednak kilkakrotne wejście na WWW–obciąźa i to znacznie uźycie pamięci[proces: explorer.exe]. Ostatnio po 10 minutach uźytkowania strony–nastapiło zawieszenie się całego pulpitu–W efekcie oczywiście trzy magiczne klawisze Alt+Ctrl+Delete i analiza z Menadźera zadań–w procesach, przy explorer.exe wyświetlało[uźycie pamięci=101 956 KB].Niestety nie mam pojęcia,dlaczego tak duźo pamięci to źre cholerstwo.Oczywiście mozna obejśc się bez restartu–kończac stary proces i uruchamiając nowe zadanie[explorer.exe].Jednak mam pytanie,czy moźna ten proces ograniczyć, aby nie zźerał tyle pamięci i w efekcie nie powodował zawieszania się pulpitu?Prosiłbym o wyjasnienie tego zjawiska! :wink:
To moze nastepnym razem, zamiast pisac pelnego paniki posta, odpal google i przeczytaj co robi dany proces.Paulinka:
W menadźeźe zadań Windows pisze explorer.exe
explorera się nie zamyka bo to nie przeglądarka.
Iexplorer to przeglądarka jeśli juź.pozdrawiam
Iexplorer to przeglądarka jeśli juź.pozdrawiam
W menadźeźe zadań Windows pisze explorer.exe i ten proces próbowałam zamknąć. Sprawdzałam procesy Hijack This, ale nic nie wykazało.
Macie radę dla mnie to napiszcie.
Dziekuję.
Macie radę dla mnie to napiszcie.
Dziekuję.
Paulinka, nie mysl o chlopakach, tylko przygladnij sie dokladnie temy procesowi. Iexplore czy explorer ?
Strona 1 / 1