Internet Explorer i zuźycie pamięci

Mam pytanie.
Uźywam przegladarki Mozilla Firefox.
Jednak gdy załączam Menadźera zadań Windows okazuje sie, źe Internet explorer jst załączony i "zabiera" prawie 23 000 K pamięci. Próbowałam zamknąć ten proces jednak skonczyło się zamknięciem wszyskich ikonek na pulpie w wyniku tego musiałam zrestartować komputer.
Poradźcie co zrobić by explorer nie zabierał tyle pamieci i czy da sie go jakos wyłączyć?
Pozdrawiam.

Odpowiedzi: 11

Dziekuję Ci Robercie.
To właśnie było to. Mam sterowniki ATI więc pewnie to mi tak psuło moje filmy.
Ściągłam plik zamieszczony w download i go załączyłam. Dzieki i pozdrawiam
Paulinka
Dodano
06.03.2005 01:19:58
Moze pomoze usuniecie jednego klucza rejestru
W przyklejonym temacie "Czesto..." masz do sciagniecia pliczek ktory po rozpakowaniu usuwa odpowiedni klucz, sciagnij przekonaj sie.
Jest w zagadnieniu o explorer.exe 100%
Bobi
Dodano
05.03.2005 22:14:18
EL NINO
Nie chce zaczynać nowego tematu, wiec pisze tutaj.
Napisałam, źe mam problem z programem explorer.exe.
Przeczytałam posty wcześniejsze i tak po nitce do kłębka juz wiem co komputerowi dolega.
chdzi mianowicie o filmy z rozszerzeniem AVI.
Niektórych filmów nie potrafie otworzyć bo "wyskakuje jakis błąd" zaraz po tym pojawia sie komunikat źe wystapił błąd z programem explorer.exe.
Ty w jedej wypowiedzi napisałeś tak:
"Uzycie przez explorera ? Takie objawy wystepuja przy otwarciu foldera z uszkodzonym avi." (odpowiedź dla kaufmana:zaden antyvir nie daje rady,uzycie procesora 100%).
Więc juz wiem na czym błąd polegał.
Pewnie nie da sie tego problemu naprawić?
Pozostaje tylko otwieranie filmów innym programem ( z tymi filmami dobrze radzi sobie Media Player Clasic)
Pozdrawiam
Paulinka
Dodano
05.03.2005 22:03:16
Był sobie taki temat >> http://www.centrumxp.com.pl/forum/viewtopic.php?t=25236
Co prawda woyteg napisał ze expand nie pomógł ale w ostatecznosci nie odpisał jak sprawa sie rozwineła.
Warto sprobowac usuwajac najpierw starego explorera poleceniem del a nastepnie w jego miejsce zrobic expand nowego z płyty

Porownałem oba logi ale nie znalazłem programow ktore sie powtarzaja co mogło by naprowadzic na rozwiazanie
Bobi
Dodano
04.03.2005 20:11:23
W takim razie zastosuję się do udzielonej porady i zamieszcze loga do analizy w dziale bezpieczeństwo!Raz juź zamieszczałem i wyglądał ok–ale być moźe po drodze coś się wdarło ukradkiem nieporządanego!Hmmmm nie pozostaje nic innego jak walczyć, aź dojdzie się do sedna sprawy!
Gravity81
Dodano
04.03.2005 14:45:22
Jezeli explorer po wejsciu do neta "zacina" caly komp, mozna powiedziec, ze prawdopodobnie cos mu pomaga – w domysle: syf.
Skocz do dzialu Bezpieczenstwo i wczytaj sie w temat o HiJackThis. Tak bedzie najszybciej.
EL NINO
Dodano
04.03.2005 12:46:15
Od niedawna po reinstalacji systemu i zainstalowaniu XP PRO, pojawił się u mnie równieź problem z tematu tego posta.Wszystko niby pieknie, ładnie–jednak kilkakrotne wejście na WWW–obciąźa i to znacznie uźycie pamięci[proces: explorer.exe]. Ostatnio po 10 minutach uźytkowania strony–nastapiło zawieszenie się całego pulpitu–W efekcie oczywiście trzy magiczne klawisze Alt+Ctrl+Delete i analiza z Menadźera zadań–w procesach, przy explorer.exe wyświetlało[uźycie pamięci=101 956 KB].Niestety nie mam pojęcia,dlaczego tak duźo pamięci to źre cholerstwo.Oczywiście mozna obejśc się bez restartu–kończac stary proces i uruchamiając nowe zadanie[explorer.exe].Jednak mam pytanie,czy moźna ten proces ograniczyć, aby nie zźerał tyle pamięci i w efekcie nie powodował zawieszania się pulpitu?Prosiłbym o wyjasnienie tego zjawiska! :wink:
Gravity81
Dodano
04.03.2005 11:38:02
Paulinka:
W menadźeźe zadań Windows pisze explorer.exe
To moze nastepnym razem, zamiast pisac pelnego paniki posta, odpal google i przeczytaj co robi dany proces.
EL NINO
Dodano
03.03.2005 22:38:38
explorera się nie zamyka bo to nie przeglądarka.
Iexplorer to przeglądarka jeśli juź.pozdrawiam
Pawko
Dodano
03.03.2005 21:44:36
W menadźeźe zadań Windows pisze explorer.exe i ten proces próbowałam zamknąć. Sprawdzałam procesy Hijack This, ale nic nie wykazało.
Macie radę dla mnie to napiszcie.
Dziekuję.
Paulinka
Dodano
03.03.2005 21:39:36
Paulinka, nie mysl o chlopakach, tylko przygladnij sie dokladnie temy procesowi. Iexplore czy explorer ?
EL NINO
Dodano
03.03.2005 21:08:24
Paulinka
Dodano:
03.03.2005 21:03:39
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1