internet explorer co jest??

pomozcie nie wiem co sie dzieje ale od dzisiaj nie chce mi sie uruchomic okienko internet explorera ani z paska zadan ani z menu start zeby dostac sie na jakakolwiek strone musze wejsc np w moj komputer moje dokumenty etc i tam wpisac www. itd itp...
co jest
pliss pomozcie szybko...:(

Odpowiedzi: 6

W kluczu HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer
zaznacz \Control Panel i usun calosc.
To samo w HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer
z kluczem \Restrictions
EL NINO
Dodano
07.11.2005 19:41:42
a wiec tak jak klikne a ikonke iexpolorera dwukrotnie to nic sie nie dzieje
w kluczu HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel
mam takie cus: ACCESSIBILITY; ADVANCED; ADVANCEDTAB; CACHE; CERTIFICATES; CHECK IF DEFAULT; COLORS; CONNECTION SETTINGS; CONNECTION TAB; CONNWIZ ADMIN LOCK; CONNECT TAB; FONTS; FORMSUGGEST; FORMSUGGEST PASSWORDS; GENERAL TAB; HISTORY; HOME PAGE; LANGUAGE; LINKS; MESSAGING; PROFILES; PROGRAMSTAB; PROXY; RATINGS; RESET WEB SETTINGS; SECURITY TAB wszytsko wartosci REG_DWORD

aw kluczu HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Restrictions
jest tak :
no adding channels
no browser close
no browser context menu
no browser options
no browser save as
no favorites
no file new
no file open
no file openin new wnd
no theater mode
no view source
i tez wartosaci REG_DWORD

w tym kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\iexplore.exe
nie ma tej wartosci iexplore.exe

rebe narazie zobacze co mi tu koledzy podpowiedza z tego co napisalam a jak bedzie bardzoo zle to zrobie tak jak Ty napisales ehh..
pozdrawiam i dalej czekam na pomooc
megii
Dodano
07.11.2005 12:06:19
To ja dorzuce do tego jeszcze sprawdzenie czy nie istnieje przypadkiem klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\iexplore.exe
Bobi
Dodano
07.11.2005 08:57:13
zolw:
przepraszam Adminów za tego posta ale czy nie lepiej uzywać firefoxa? naprawde nie ma sobie równych wsród przegladarek :roll: i nie ma z nia problemów

Jest wolność uźywania przeglądarek, ale ......
skoro pytanie brzmi "jak coś zrobić w programie xxx" to odpowiedź "w programie yyy robi się to w taki sposób" nie tylko nie jest na tremat,ale i moźe oznaczać, źe jej Autor pisze coś byle tylko napisac.

megii – gdyby okaząło się, źe to co podał MetaVirus nie przyniosło rezultatu to sprawdź czy jak juź wejdziesz i okno IE się otworzy nie zadziała zresetowanie ustawień przeglądarki do domyślnych?
Jeźeli zaś i to nie pomoze to zawsze mozna IE przeinstalować – o tym jak się tego dokonuje pisał swego czasu m.in. EL NINO. Tyle, źe w tym wypadku będzie trzeba dograć wszystkie poprawki, ktore po ukazaniu się wersji , jaką na płycie dysponujesz, ukazały.
Rebe
Dodano
07.11.2005 08:28:08
przepraszam Adminów za tego posta ale czy nie lepiej uzywać firefoxa? naprawde nie ma sobie równych wsród przegladarek :roll: i nie ma z nia problemów
zolw
Dodano
07.11.2005 02:23:54
Po 1 : Co się dzieje gdy klikniwesz dwukrotnie ikonke IE??
Po 2 : Start –> uruchom –> regedit –> OK
Klucz: HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel
oraz HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Restrictions
Jakie tam masz wartości (podaj ich nazwy)
MetaVirus
Dodano
07.11.2005 02:05:43
megii
Dodano:
06.11.2005 23:24:22
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1