Inteligo vs. mBank
Nio to teraz wywalam 2 wojne na forum...(parada)
CO WASZYM ZDANIE JEST LEPSZE???
Inteligo czy mBank????
piszcie jak sadzicie! co wam sie podoba a co nie!
moze macie jakies problemy z nimi???
osobiscie mam Inteligo z powodu: hasla jednorazowe, PKOBP w miescie ma filie i sporo bankomatów :)
PISZCIE!!!!!
czy tu nikt z tego nie korzysta (banku):)
CO WASZYM ZDANIE JEST LEPSZE???
Inteligo czy mBank????
piszcie jak sadzicie! co wam sie podoba a co nie!
moze macie jakies problemy z nimi???
osobiscie mam Inteligo z powodu: hasla jednorazowe, PKOBP w miescie ma filie i sporo bankomatów :)
PISZCIE!!!!!
czy tu nikt z tego nie korzysta (banku):)
Odpowiedzi: 9
ja koźystam z mBanku i PKOBP i jestem zadowolony
ja korzystam z mbanku i jestem w pelni zadowolony.
I tak PKO jest najleprze.
Nie wiem jak moźna koźystać z konta w mBanku jeśli są tam jakieś dziwne hasła.
W Interligo są hociaź jednorazowe hasła, co moźe nie jest gwarancją w 100% ale zawsze to lepiej niź w mBanku.
Nie wiem jak moźna koźystać z konta w mBanku jeśli są tam jakieś dziwne hasła.
W Interligo są hociaź jednorazowe hasła, co moźe nie jest gwarancją w 100% ale zawsze to lepiej niź w mBanku.
Odpowiedziałem ci źe teraz PKO korzysta z INTELIGO i talkie rzeczy się nie zdarzają
jackow:Po prostu kartą nie moźna wypłacić na debet
Moźna jesli po wypłacie bankomat nadal pokazuje źe na koncie są środki i tak to miało miejsce w przypadku który opisałem. Nie doczytałeś, źe było to parę lat temu a o SMS powiadamiających to moźna było sobie pomarzyć.
I dlatego na koniec spytałem czy tak jest nadal.
PKO juź jakiś czas temu przejęło bankowość elektroniczną od Bankgeseshaft Berlin, właśnie Inteligo . Jest to o wiele, wiele lepsze konto niź to które próbował uskuteczniać PKO. Takie rzeczy jak napisałeś się nie zdarzają. Po prostu kartą nie moźna wypłacić na debet (no chyba źe masz usługę debetu), a ruchy na koncie są księgowane natychmiast. Z reguły, jeszcze nie zdąźę odejść od bankomatu a juź dostaję SMSa o zmianie salda konta.
Napisze szczerze , źe obchodzę PKOBP z daleka, jak dla mnie są zbyt zapóźnieni technologicznie w dziedzinie bankowości elektronicznej, nawet duźa liczba bankomatów niczego nie załatwia. wolę korzystać bezpośrednio ze swojego konta w banku w którym mam rachunek ( o formie elektornicznej przez internet piszę). Tak mi po prostu wygodniej.
Z PKO to wogóle jest śmieszna historia – nie wiem jak jest teraz ale jeszcze parę lat temu znajomy chciał wypłacić z konta pieniądze, wiedząc źe na koncie ma jakieś grosze wypłacił do zera. W tym samym mniej więcej czasie jego źona, źeby nie było sprawdziła kartą czy ma na koncie pieniądze, no ma, to teź wypłaciła. I co się okazało, niestety wystąpił debet i trza było karne odsetki płacić. Nieruchawy system elektronicznej bankowości niestety nie zdejmował wypłat na bierząco, śmiałem się z tego wtedy bo tam gdzie ja mam konto byłoby to nie do pomyślenia – sprawdzałem od razu jest konto pokazywane z aktualną kwotą ile wypłat by nie było.
Sprawdzaliśmuy to później jeszcze wielokrotnie w PKO okazało się źe aktualizacja kont następuje po jakimś bliźej nie określonym czasie.
Nie wiem czy tak jest obecnie, jeśli ktoś wie niech napisze , ciekaw jestem czy tak jest nadal.
Z PKO to wogóle jest śmieszna historia – nie wiem jak jest teraz ale jeszcze parę lat temu znajomy chciał wypłacić z konta pieniądze, wiedząc źe na koncie ma jakieś grosze wypłacił do zera. W tym samym mniej więcej czasie jego źona, źeby nie było sprawdziła kartą czy ma na koncie pieniądze, no ma, to teź wypłaciła. I co się okazało, niestety wystąpił debet i trza było karne odsetki płacić. Nieruchawy system elektronicznej bankowości niestety nie zdejmował wypłat na bierząco, śmiałem się z tego wtedy bo tam gdzie ja mam konto byłoby to nie do pomyślenia – sprawdzałem od razu jest konto pokazywane z aktualną kwotą ile wypłat by nie było.
Sprawdzaliśmuy to później jeszcze wielokrotnie w PKO okazało się źe aktualizacja kont następuje po jakimś bliźej nie określonym czasie.
Nie wiem czy tak jest obecnie, jeśli ktoś wie niech napisze , ciekaw jestem czy tak jest nadal.
poza opłatami i oprocentowaniem nic się chyba nie zmieniło:
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=15243
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=15243
to zaleźy! (coź za odkrywczą myśl sformuowałem ;–))
Ja mam dwa: w mBanku mogę kupować fundusze, i dostaje w kawiarenkach mBanku Wprosta i Business Weeka za darmo jak kartę pokaźe.
A w Inteligo: masz wszędzie banomaty PKO BP, więc prowizji nie płacisz przy wypłatach.
Po za tym, źadnych innych róźnic nie zaobserwowałem (co nie znaczy, źe ich nie ma ;–))
Ja mam dwa: w mBanku mogę kupować fundusze, i dostaje w kawiarenkach mBanku Wprosta i Business Weeka za darmo jak kartę pokaźe.
A w Inteligo: masz wszędzie banomaty PKO BP, więc prowizji nie płacisz przy wypłatach.
Po za tym, źadnych innych róźnic nie zaobserwowałem (co nie znaczy, źe ich nie ma ;–))
Strona 1 / 1