Intel Billings D845BG gdzie tu jest zworka do reseta biosu ?
Elo. Mam taki problem, muszę zrestartować biosa ale nie wiem gdzie jest ta zworka :P. Czy ktoś by mi mógł pomóc :?: :D . Dolączam link z modelem tej płyty głównej (Intel Billings D845BG)
http://www.benchmark.co.yu/tests/mainboards/intel/d845bg/mobo.jpg
Z góry thx 8)
http://www.benchmark.co.yu/tests/mainboards/intel/d845bg/mobo.jpg
Z góry thx 8)
Odpowiedzi: 12
Dzieki
Amator:
A czy jak coś zmienię w biosie to czy po wyjęciu baterii na godzinę przywróci ustawienia fabryczne
Pozdrawiam
Do tego jest opcja ustawień deflautowych w biosie.
Chyba źe do biosu nie moźna wejść wtedy zworka lub bateria.
A czy jak coś zmienię w biosie to czy po wyjęciu baterii na godzinę przywróci ustawienia fabryczne
Pozdrawiam
Pozdrawiam
wzielem to wyciagnelem tak jak jest napisane w tym pliku ale cos nie zabardzo pomoglo :? moze za krotko bylo wyciagniete (30 min) :?: ps. ciekawe o co z ta dyskietka chodzi :? "A recovery diskette is required"
wzielem to wyciagnelem tak jak jest napisane w tym pliku ale cos nie zabardzo pomoglo :? moze za krotko bylo wyciagniete (30 min) :?: ps. ciekawe o co z ta dyskietka chodzi :? "A recovery diskette is required"
Ta płyta to jakiś diabelski wynalazek, nie znalazłem w instrukcji źadnej wzmianki o "Clear CMOS". Najbliźsza temu tematowi notka znajduje się w wycinku poniźej.
Zdaje się źe opcja Recovery (bez jumpera) odpowiada za resetowanie BIOSu, lecz pewności nie mam. Nie wiadomo teź o co chodzi z tą dyskietką
:? pojęcia nie mam, sprawdź to.
Zdaje się źe opcja Recovery (bez jumpera) odpowiada za resetowanie BIOSu, lecz pewności nie mam. Nie wiadomo teź o co chodzi z tą dyskietką
A recovery diskette is required
:? pojęcia nie mam, sprawdź to.
nie wiem ja slyszalem ze zworki o wiele szybciej resetuja biosa niz wyciagniecie baterii :shock:
Oprócz wyciągnięcia bateryjki z prądu komputer na czas ten wyłączyć warto ;)
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Wyciągnięcie baterii skutecznie resetuje BIOS, zworka więcej nie zdziała.
wyciagnelem baterie na 1H i mi tylko zegary sie zrestartowaly potrzebuje wiedzic gdzie sa zworki :?
Kiepska fotka,a nie chce mi się szukać manuala.
Najprościej wyciągnij bateryjkę na 0,5 h.
Fotka.
Najprościej wyciągnij bateryjkę na 0,5 h.
Fotka.
Strona 1 / 1