Integracja poprawek z płyta instalacyjną
Witam, chciałem w końcu stworzyć płytę z instalacją nienadzorowaną do swojego laptopa. Pierwszym krokiem było postawienie czystego XP-ka i zaktualizowanie go. Potem sprawdziłem jakie poprawki zostały zainstalowane i zintegrowałem je za pomocą programu nLite. Niestety stworzony obraz płyty instalacyjnej nie jest tym czego się spodziewałem. Po zamontowaniu tegoż obrazu do VirtualPC nie da sie zainstalować Windowsa. Po pierwszym restarcie pojawia się już to ładne okienko, wyskakuje błąd i system (ten wirtualny) sie restartuje i tak w kółko. Dobra teraz po opowiedzeniu całej historyjki przyszła pora na pytanie.
[b]Czy może mi ktoś podać listę poprawek i kolejność ich integrowania aby wszystko działało jak trzeba[/b]
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 7
W ogóle to w windows\windowsupdate.log.
Mozna ew skorzystać z tego co tu: http://www.nirsoft.net/utils/wul.html dają ( numerki, daty, zmienione pliki itp. ).
Witam, wracam z moim problemem. Nie za bardzo mi się chce czekać na wydanie SP3 w polskiej wersji.
Moje pytanko: Gdzie jest zapisany log instalacji poprawek?
Patrzyłem w podglądzie zdarzeń, ale tam jest masakra. Przeglądanie tego i wyszukiwanie zajęłoby wieki.
[b]Rebe[/b]: próbowałem tak zrobić i niestety (patrz na górze).
[b]Żółty[/b]: Ad 1. Tak, ale w języku angielskim.
Ad 2. To jest dobry pomysł i spróbuje tak zrobić.
Dzieki
SP3 juz chyba tylko tknąć.
Na MS juz sie pojawiła informacja, że jest dostępny od 31 marca - [url]http://support.microsoft.com/lifecycle/?LN=en-us&x=4&y=11&p1=12757[/url]
Inna opcja - zainstalować gołego na wirtualnej maszynie i popatrzec co sie ściaga przez aktualizacje automatyczne. To sie nawet notuje w podglądzie zdarzeń.
A nie prosto z jakiegoś Autopatchera ( stare ) czy WinPatchera ( nowe ) - obejrzeć skład , a i kolejność na tej podstawie wywnioskować?
Też o tym myślałem, może jednak warto poczekać. A co czasu to wcale dużo nie potrzeba, wystarczy jeden prosty skrypt i można zintegrować poprawki wszystkie po kolei.
...a nie lepiej już poczekać na sp3? Pomyśl ile czasu zaoszczędzisz ;-)
Strona 1 / 1