Instalowanie WINXP z dysku zewnętrznego USB !!!

Witam! Ciekawi mnie jedno mianowicie mam dysk przenośny pod USB 2,5 cala i chciałbym zrobić taką rzecz mianowicie, aby WINXP instalował mi się z tego dysku nie CD !!! Wybrałbym z biosa, że ma czytać z USB no i by ruszył instalator tylko nie wiem czy to jest w ogóle możliwe i jak to zrobić jeżeli jest możliwe. Posiadam WINXP w pliku obrazu *.iso. To miałoby działać na zasadzie jak w Windowskie jest DAEMON ładujemy iso do programu i widzi jako CD. Trzeba by było jakoś zrobić, żeby np. jedna partycja była jakoś botowalna i wgrywała WIN z dysku. Proszę o podpowiedź ewentualnie rozwiązanie mojego problemu. Z góry dziękuję. POZDRAWIAM

Odpowiedzi: 2

Nie cięzki tylko mocno wątpliwy co do mozliwości. Teoretycznie pewnie szło by jakoś użyć dosowych emulatorów stacji cd, choć czy to zadziała w kombinacji z usb ? - Czort wie. Pewnie prościej wypakowąc i386 i potraktować ten katalog, jako źródło, przy użyciu dyskietek instalacyjnych xp.
Rebe
Dodano
02.01.2008 08:37:50
Widzę, że ciężki temat do zgryzienia ??? Napisz krótko ktoś czy to w ogóle jest możliwe i jak to zrobić jeżeli ktoś ma z tym doświadczenie ??? POZDRAWIAM I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ŻYCZĘ !!!
piotras85
Dodano
01.01.2008 23:29:39
piotras85
Dodano:
30.12.2007 16:01:05
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1