Instalowanie programów na koncie z ograniczeniami

Mam Win XP Prof. chciałbym zrobić coś takiego:
Ustawić hasło na konto źeby dzieciaki uźywały komputera tylko wtedy kiedy im na to pozwolę, ale źeby nie mogły zmienić hasła ( bo wiedzą jak to zrobić :) ale chodzi mi równieź o to źeby mogły teź coś zainstalować ( jakąś grę, program itp.)
Jeźeli zrobię nowe konto z Ograniczeniami to mogę mu ustawić źeby nie mógł uźytkownik zmienić hasła ale nie moźna znowu instalować rzeczy na tym koncie. Co zrobić? Do jakiej grupy dodać uźytkownika lub czy da sie dodać uźytkownika do wykonywania instalacji np. w Przypisywanie Praw Uźytkownika? Jesli tak to która to opcja?

Odpowiedzi: 2

mam jedynie coś takiego jak na zdjęciu w załączniku
szczotkap
Dodano
21.12.2005 11:09:47
szczotkap:
Ustawić hasło na konto źeby dzieciaki uźywały komputera tylko wtedy kiedy im na to pozwolę, ale źeby nie mogły zmienić hasła
Na Twoim profilu ? Tak sie nie da.
Wylacznie na koncie ograniczonym.
szczotkap:
Jeźeli zrobię nowe konto z Ograniczeniami to mogę mu ustawić źeby nie mógł uźytkownik zmienić hasła ale nie moźna znowu instalować rzeczy na tym koncie.
Sprobuj tak:
z Uruchom –> gpedit.msc –> Konfiguracja komputera –> Szablony administracyjne –> Skladniki systemu Windows –> Instalator Windows –> Zabron instalacji przez uzytkownika –> ustaw na Wlaczone i nizej w okienku przestaw na "Zezwalaj na instalacje przez uzytkownika".

Mozesz rowniez ustawic godziny w ktorych uzytkownik bedzie mogl uruchomic komputer/system. Bylo o tym na forum.
EL NINO
Dodano
21.12.2005 10:36:13
szczotkap
Dodano:
20.12.2005 23:04:51
Komentarzy:
2
Strona 3 / 3