INSTALACJA XP
Chcialem zainstalowac nowego windowsa Na koniec instalacji wyskoczul komunikat ze instalacja sie nie powiodla Nie moge uruchomic komputera Przy uruchomieniu pojawia sie komunikat "ze mam sprawdzic dyski twarde i czy na komputerze nie ma wirusow" oraz ze mam uruchomic program CHKDSK/F Tylko w jaki sposob to zrobic ???
Probowalem uruchomic wciskwjac F8 ale zadna z funkcji nie dziala zawsze pojawia sie ten sam komunikat
Na koncu komunikatu jest jeszcze informacja o bledzie
STOP
0x0000007B (0xF9E4640 0xC00000034 0x000000000 0x000000000)
Prosze o pomoc Z gory dzienkuje
PS.jestem poczatkujacy na komputerze
Pozdrawiam
Probowalem uruchomic wciskwjac F8 ale zadna z funkcji nie dziala zawsze pojawia sie ten sam komunikat
Na koncu komunikatu jest jeszcze informacja o bledzie
STOP
0x0000007B (0xF9E4640 0xC00000034 0x000000000 0x000000000)
Prosze o pomoc Z gory dzienkuje
PS.jestem poczatkujacy na komputerze
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 8
Zmien kolejnosc bootowania z urzadzen w biosie – CD/DVD ROM z ktorego bootujesz ma byc pierwszy.
kolego tak jest chcesz to wierz nie to nie
Moze zle to opisalem
Ale kiedy wkladam plyte z windowsem to sie z niej nie uruchamia
pozdrawiam
Moze zle to opisalem
Ale kiedy wkladam plyte z windowsem to sie z niej nie uruchamia
pozdrawiam
wlkp2:
Kiedy ma sie pojawic obraz powitania pojawia sie komunikat
po odpaleniu instalatora XP z płytki ? :shock: jakoś sobie nie przypominam czegoś takiego . W tym momencie system nawet nie wie, źe jakiś dysk jest podpięty, źe jest na nim partycja i jest sformatowany , tak więc nie pisz mi źe instalator XP takie rzeczy wypisuje jak sugestia uruchomienia chkdsk.
Kiedy ma sie pojawic obraz powitania pojawia sie komunikat
wlkp2:
Dzienki
Tylko jak zrobic format kiedy przy uruchomieniu kompa wyskakuje stale ten blad?
Jak odpalasz instalatora juź ten błąd występuje? i masz komunikat o chkdsk? niby skąd?.
Dzienki
Formatowanie przed instalacja nie robilem
Formatowanie przed instalacja nie robilem
chkdsk podpowiada źe mogą być jakieś błędy na dysku, jeśli – teraz mniemam – robiłeś przed instalacją "szybki format" bęłdy na dysku pozostały.
Tak więc jeśli system jest goły , jeszcze raz , ale pełny format, lub usunięcie i utwozenie partycji na nowo
Tak więc jeśli system jest goły , jeszcze raz , ale pełny format, lub usunięcie i utwozenie partycji na nowo
Strona 1 / 1