Instalacją XP SP1 na dysku 200GB z kontrolerem ATA100
Instalator wiesza się po ekranie wykrywania sprzętu podczas instalacji. Bios wykrywa dysk 136GB. Sprawdzałem instalator do Winda 2003, który sobie rozpoznaje całe 200GB. Nie wiem co jest grane?
Odpowiedzi: 3
Instalator XP – jezeli rzeczywiscie jest z SP teź powinien zobaczyc 200GB tylko co z tego ?
Problemem jest obsługa wstepnej fazy instalacji. To źe zainstalowany systrem widzi cały dysk to akurat nic dziwnego – system niek orzysta do tego z informacji BIOS–u, więc i jego ograniczenia nie są istotne.
Problemem jest obsługa wstepnej fazy instalacji. To źe zainstalowany systrem widzi cały dysk to akurat nic dziwnego – system niek orzysta do tego z informacji BIOS–u, więc i jego ograniczenia nie są istotne.
Chętnie bym spróbował upgrade BIOS'u ale jest to komp firmowy, płyta główna jakaś mało znanej firmy i sie obawaim eksperymentu.
Przestawiłem zworki dysku na limit 32GB i instalacja poszła. Podejrzewam ze instalator XP nie rozpoznaje końca dysku i sie wiesza.
Ale dziwi mnie jeszcze jeden fakt. Skąd system XP zainstaloway na dysku 8GB jednak rozpoznaje cały dysk 200GB. Czyźby twórcy pomineli ten fakt podczas tworzenia instalatora?
Przestawiłem zworki dysku na limit 32GB i instalacja poszła. Podejrzewam ze instalator XP nie rozpoznaje końca dysku i sie wiesza.
Ale dziwi mnie jeszcze jeden fakt. Skąd system XP zainstaloway na dysku 8GB jednak rozpoznaje cały dysk 200GB. Czyźby twórcy pomineli ten fakt podczas tworzenia instalatora?
Ja teź nie wiem – aktualizowałeś bios do najnowszego ??
Strona 1 / 1