Instalacja XP na Linuxie...

No więc. Mam Linuxa (Lycoris [syf, nie polecam nikomu :D ]) i juź mnie denerwuje więc pragnę powrócić do kochanego XP–ka. Ale zonk. Partycje mam linuxowe. Ustawiam normalnie w BIOSie zeby czytał CD–ROM, odpalam... i w tym momencie jak powinien się pojawić taki ekran z wczytywaniem sterowników itp. mam czarno przed oczami. Czekałem. 30 minut. 40 minut. Godzinę. Nic. Czarno, czarno, czarno. Więc moje pytanie brzmi:

:arrow: Jak zainstalować XP na Linuxie? Moźe wystarczy jakoś zmienić te partycje? Jeśli tak to jak? Czym? 8)

Pozdrawiam i dzięki za ewentualną pomoc :D

Odpowiedzi: 4

FlaQs:
ja tam wzialbym dysk do jakiegos kumpla co ma Partition Magic

a plomby to się potem same zaloźą? :D :D :D
Anonymous
Dodano
17.05.2004 21:12:58
ja tam wzialbym dysk do jakiegos kumpla co ma Partition Magic, zrobil pozadek z partycjami (wywalil linuksowe i stworzyl jakiego ntfs'a czy inne ustrojstwo) i instalowal winde troche zachodu ale sposob pewny...(chyba :wink: )
FlaQs
Dodano
17.05.2004 20:49:43
Musisz sobie skołowac taki programik "partition magic" jest swietny i widzi linuksowe partycje, uruchamia sie go z dosa przez dyskietke startowa ! :)
picer
Dodano
17.05.2004 20:12:11
Ranish Partition Menager bodaj obsługuje, ale nawet jak nie to przeciez moźesz te partycje usunąc instalatorem ....... linuksa.

update RPM obsługuje jak wynika z tego infa:
http://www.wom.kielce.pl/forum/sbs/posts/685.html
Rebe
Dodano
17.05.2004 19:45:03
Anonymous
Dodano:
17.05.2004 19:27:58
Komentarzy:
4
Strona 2 / 2