instalacja XP BARDZO PROBLEMATYCZNA

witam juz od chyab miesiaca próbuje zainstalowac xp i nie moge poprostu nic nie działa:) takze prosze o pomoc mam lapcia hp pavilion dv6599ew z dyskiem sata - wd1600bevs, i oczywiscie przy instalacji nie wykrywa dysku!!!! próbowałem skorzycstac z programu hp USB Disk Storage Format Tool jednak nie widzi mi póxniej gwizdka w przy starcie jedynie jako dysk na którym moge instalowac XP , chyba ze sciagam złe stery jednak połapać sie na stronce WD to masakra;/ tak samo na stronce hp nic nie ma, a bios jest tak zajebiscie rozbudowany ze jedyne co moge zmienic to kolejnośc bootowania nosników i date:) i aleluja ktos ma pomysł jak zainstalowac kochanego Xp:) bo w obecnej chwili to system mi sie ładuje dobrze ok 3 minut a i tak juz połowe cudownie dodanych programów przez hp do visty odinstalowałem:)

Odpowiedzi: 3

Wpisanie nLite w google przynosi wyniki opatrzone nawet obrazkowymi instrukcjami, a i w archiwum forum jest wiele postów poswięconych temu gdzie i czego szukać oraz co zrobić w wypadku przygotowań do instalacji XP na sprzecie, na kórym była Vista preinstalowana. Inna rzecz, że umiejętne zapytanie skierowane do wyszukiwarki internetowej na 100% przyniosłoby Ci informacje czy XP można postawić na tym modelu, a jeżeli tak to skąd pobrać potrzebne sterowniki itp. PS. Nie będę ściagał manuala by sprawdizć czy aby na pewno emulacja IDE nie jest w BIOS-ie dostępna.
Rebe
Dodano
16.02.2008 11:54:03
no dobra połowy tego co do mnie napisałes nie zrozumiałem:) z postem to sorki pomyłka nie załwazyłem ze to dział o viscie;p sprawdziłem kontroler jest to jakis ICH8M SATA AHCI Controller 2829, a o co Ci chodzilo ze scalaniem? i nLite?
kacper4
Dodano
16.02.2008 11:35:39
Specyfikacja w łapki - może na papierze Ci lepiej z cztaniem pójdzie - sprawdzeniaj kai kontroler S-ATA jest na płycie i sterowniki pod niego - potem już "normalnie" : nLite, scalenie itp. Oczywiście modlitwa do św. Antoniego w sprawie szukanie pozostałych driverów też by sie mogła przydać. PS. Tak na marginesie - nie jest, dla mnie, specjalnie dziwne to, że masz kłopoty skoro nawet postu nie potrafisz umieścić w dziale stosownym, a czynisz to w pierwszym, który się przed oczy nawinie.
Rebe
Dodano
16.02.2008 10:02:41
kacper4
Dodano:
16.02.2008 09:29:45
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1