Instalacja WinXp!!!
Po sformatowaniu dysku twrdego, chcę zainstalować windowsxp. ale po wpisaniu w dosie setup.exe pojawia się komunikat: tę aplikacje moźna uruchomić tylko z windowsa! Ale jak ja mam pusty dysk? Uźywam dyskietki startowej z WinXp. Jak to obejśc! Wiem źe jest moźliwośc zainstalowania najpierw win98 i na to Xp – odinstalowując stary system! ale czy nie ma moźliwości odrazu zainstalowania win Xp?
Odpowiedzi: 3
czyli po prostu boot sector nie zostal poprawnie zgrany na plytke – klasyczny blad u piratow – mam skopanego tak win2k
Wiesz ta druga metoda nie zawsze działa bo są płytki z WinXp kture mimo ze maja na poczatku ustawione czytanie z cd–rom to jednak tego nie rrobia zle nagrane sa chyba tak jest w moim przypadku :D
MOVED TO – > "INSTALACJA WINDOWS XP"
Jezeli chcesz zainstalowac winxp to musisz po pierwsze : odpalic smartdrv aby ci nie mulilo go przy instalacji , a potem w katalogu "i386/" (na plycie z win xp ofkoz) wpisujesz winnt.exe i jazda z instalka z dosa
Druga metoda :
w biosie ustawiasz CDROM jako "first boot device" , wychodzisz z biosa wkladasz plytke z winxp do CD i czekasz az zacznie ci czytac z plytki ...
Jezeli chcesz zainstalowac winxp to musisz po pierwsze : odpalic smartdrv aby ci nie mulilo go przy instalacji , a potem w katalogu "i386/" (na plycie z win xp ofkoz) wpisujesz winnt.exe i jazda z instalka z dosa
Druga metoda :
w biosie ustawiasz CDROM jako "first boot device" , wychodzisz z biosa wkladasz plytke z winxp do CD i czekasz az zacznie ci czytac z plytki ...
Strona 1 / 1