instalacja winXP

Temat wałkowany juz sporo razy, ale.
Co zrobic gdy przy próbie zainstalowania z płyty (na goły dysk) pojawia się komunikat, "nie moźna uruchomić systemu gdyz plik c:/windows jest uszkodzony"?
Oczywiście ustawione w biosie tak aby komputer czytał cdrom. Niestety po kilku chwilach, zamiast rozpocząc instalację, pojawia się właśnie ten komunikat. Co w takiej sytuacji?

Odpowiedzi: 5

Konserwacja porządna kompa.

I ja bym jeszcze sprawdził pamięć na błędy lub podmień na inną

http://www.goldmemory.cz/

Zresetuj bios na defaults najlepiej baterią na 30 minut i ustaw w biosie tylko co trzeba,jak nie wiesz jak ustawić weź kolege który zna się na rzeczy.
http://www.bios.pl/index.php?31ac3.70c8db–0.0/11.0.0/0.0.0

I to co pisali koledzy.
JNJN
Dodano
29.01.2005 12:36:55
to chyba jednak nie to co piszecie gdyź,
informacja źe plik c:windows jest uszkodzony, wskazuje, źe na dysku twardym znajduje się ten plik, a przecieź dysk twardy został sformatowany (nic na nim nie ma). Sprawdzałem mam 100% pewnośc źe dysk c jest pusty.
Jeśli uruchomię komputer, a w stacji cd nic nie ma pojawia się monit, źe na komputerze nie ma systemu operacyjnego.
Jeśli zaczynam instalowac winXP z płyty to właśnie wtedy pojawia się ta informacja, źe c:/windows jest uszkodzony, a czasami źe nie ma pliku c:/windows.
Zwracam uwagę, źe jest informacja "c:/windows" (czyli nie plik na płycie tylko na dysku, na którym nic nie ma. Nie mam pojęcia co z tym zrobić.
Jednocześnie gdy zainstaluję win 98 i dopiero wtedy, na ten 98, chce zainstalowac winXP, to wtedy wszystko idzie ok, nic z tego nie rozumiem
mariusz25
Dodano
29.01.2005 11:35:34
Ja tam się nie znam na instalowaniu systemu, ale .... jeźeli
próbie zainstalowania z płyty
pojawia się informacja
nie moźna uruchomić systemu gdyz plik c:/windows jest uszkodzony
to jednak chyba coś jest nie tak.
Dysk C; to nie stacja z płytą, komunikat mówi nie o braku systemu, a o uszkodzeniu pliku, a ponoć
goły dysk
miał byc.

mariusz25 – raz jeszcze odp oczątku postaraj się to przedstawić, bo coś "nekonsekwentnie" ten opis wyglada.

PS.
Chyba, źe jakieś resztki jednak na c: są, a Ty nie zauwaźasz monitu "aby uruchomić z cd naciśnij dowolny klawisz".
Rebe
Dodano
29.01.2005 10:03:16
ale tez, ewentualnie, spawdz dysk czy nie jest przypadkiem zwalony
Ucho
Dodano
29.01.2005 01:43:38
mariusz25:
pojawia się komunikat, "nie moźna uruchomić systemu gdyz plik c:/windows jest uszkodzony"?

Komunikat chyba jasno mowi ze plik jest uszkodzony
Płyta porysowana, zle nagrana, uszkodzona
Bobi
Dodano
29.01.2005 00:15:01
mariusz25
Dodano:
28.01.2005 23:20:58
Komentarzy:
5
Strona 2 / 2