Instalacja WinXP SP 2 z HDD a nie CD

witam, czy jest jakiś program, żeby mogłem instalować WinXP z dysku twardego (tak instalowałem Win '98), a na XP nie umiem (lub nie da się), lub jak to inaczej zrobić? Chodzi i o format + instalację :)

Odpowiedzi: 1

Jeżeli dysk sformatujesz to skąd na nim system w wrsji instalacyjnej weźmiesz ?
Pomijając w/w wątpliwość - jest to mozliwe przy uzyciu dyskietek instalacyjnych, o ktorych wiecej znajdziesz w archiwum.
Rebe
Dodano
01.02.2007 19:32:05
  • armin84 02.02.2007 12:54:56

ojej sformatuję C. a z D odpalę WinXP :) bo w Win '98 spod DOS-a podałem ścieżkę i system się sam instalował, w XP tak nie ma :( a tak, to by się szybciej instalował, bo by szedł z HDD a nie CD :D

• Żółty 02.02.2007 13:01:21

Nie wiem, bo nie pamiętam, czy podcazs uruchamiania instalatora z dyskietek instalacyjnych była mozliwość wybrania źródła instalacji. Za to da sie wykorzystując polecenie winnt.exe z katalogu i386. Smartdrive uruchomić można przed uruchomieniem instalatora w ten sposób. O czym na forum było co najmniej kilkukrotnie pisane.

• BeteNoire 02.02.2007 13:10:37

Dodaj sobie czas wczytania dyskietek instalacyjnych i cały Twój plan traci sens. Nie lepiej przepalić cd na dvd, z którego odczyt jest dużo szybszy? Ograniczeń transferu wewnętrznego dysku i tak nie obejdziesz, a większa część instalacji na nim właśnie się opiera.<br>

• Rebe 02.02.2007 13:32:39

<DIV>Żółty - ja też nie pamiętam.</DIV> <DIV>&nbsp;</DIV> <DIV>armin84 - a jesteś pewien, że to na pewno będzie szybciej, gdy z dysku ?</DIV> <DIV>Pomijam nawet smartdrv, ale generalnie to wykrywanie sprzetu, a nie "zabawa z plikami" zajmuje czas instalatorowi.</DIV> <DIV>Tak BTW - ja rozrózniam dysk i partycje - widać jestem dziwny jakiś.</DIV>

• armin84 02.02.2007 13:41:12

no więc ja rozumiem to tak, z HDD się dużo szybciej kręci niż CD/DVD no i dlatego tak uważam,&nbsp;że szybciej by się instalowało :) Dzięki za rady.&nbsp;

armin84
Dodano:
01.02.2007 15:43:18
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1