instalacja Windows XP
Nieznalazłem podobnego tematu więc pisze nowy. Instalowałem ostatnio Windows XP Profesional (chyba razem z Milenium na jednym dysku), podaczas instalacji podzilił on dysk na partycje którą później było cięźko usunąć :cry: I chciałem się zapytać, moźe ktoś udzieli mi odpowiedzi, czy jest moźliwość instalacji XP bez dzielenia na partycje? czy ion zawsze dzieli dysk?
Ps. mam P3 500 MHz 64 ram Nivida Riva TNT2 64 mb dysk 20 GB, mam szanse źeby działał poprawnie? :?
Ps. mam P3 500 MHz 64 ram Nivida Riva TNT2 64 mb dysk 20 GB, mam szanse źeby działał poprawnie? :?
Odpowiedzi: 20
Czy jest moźliwe źeby autorun "sam" się wyłączył?
Lepszy bedzie ten, ktory bedzie dzialal poprawnie w Twoim systemie. Nie zawsze najnowsze znaczy najlepsze – sam musisz wybrac metoda prob i bledow.
Mam karte grafiki Nvidia Riva TNT2 i nie wiem który z nich będzie lepszy :(
Szejku:
Moźecie mi powiedzieć czym róźnią się te dwa sterowniki: NVIDIA Detonator 45.23 i NVIDIA ForceWare 56.xx ???
Nazwą i numerkiem.
Moźecie mi powiedzieć czym róźnią się te dwa sterowniki: NVIDIA Detonator 45.23 i NVIDIA ForceWare 56.xx ???
Przemysław Zawadzki – jestem bardziej leniwy niź EL NINO i nie chce mi się klikać na usuń , ale jak tak dalej pójdzie to się przemogę.
Sprawdź sobie w google co znaczy flood ; floodować.
Sprawdź sobie w google co znaczy flood ; floodować.
No widzisz, czlowiek cale zycie sie czegos uczy, nawet na takim forum mozna sie czegos ciekawego dowiedziec.
A tak nawiasem mowiac to nie "auktualizowalem" miejscowosci, wiec pozostaja moja rodzinna:)))
A tak nawiasem mowiac to nie "auktualizowalem" miejscowosci, wiec pozostaja moja rodzinna:)))
[quote="grzechura"]mam dwa razy po 128 tylko ze wlasciwe nie pamietam jakie 266 czy 333 a moze 400 (te ostatnie raczej nie, bo pamiec dosyc dawno kupowalem)
A tak calkiem nawisem mowiac to mieszkasz w Berlinie? bo jesli tak to ja obecnie mieszkam wlasciwie nie duzo dalej:)))[nie wiedzialem ze chojnow jests kolo berlina :D :D :D /quote]
A tak calkiem nawisem mowiac to mieszkasz w Berlinie? bo jesli tak to ja obecnie mieszkam wlasciwie nie duzo dalej:)))[nie wiedzialem ze chojnow jests kolo berlina :D :D :D /quote]
na tym sprzecie to zainstaluj sobie avasta jest darmowy to glowna zaleta na pewno nie jest najskuteczniejszym atywirusem ale na takiej konfiguracji powinien chodzic normalnie nie obciarzy ci tak sprzetu jak norton oczywiscie jezeli nie uwazasz darmowej odmiany to mozesz zawsze zakupic sobie wersje pro ale wydaje mi sie jezeli połaczysz tego antwira z avast wersje home i do tego zone alarm to powinienes miec dobrze chroniony komputer do tego polecałbym zainstalowac jeszcze nastepujace oprogramowanie microsoft antispyware lub podobne programy tego typu jak ad–aware lub spywareblaster spyboot&search and destroy zalezy od ciebie i twojego wyboru pamietaj ze dzisiaj napewno nie wystarczy tylko antywirus do ochrony komputera musiasz posaidac cala artylerie programow aby sie choc troszke uchronic przed zagrozeniem z netu na pewno musisz miec zainstalowany antywir fireewall jakis program spyware ktory pracuje w tle (przewaznie sa platne dlatego dobre rozwiazanie zainstaluj microsoft antispyware wersja beta darmowa pracuje w tle do tego ad–aware darmowa wersja mozliwosc skanowania recznego)to na tle nie napisales czy chcesz oprogramowanie darmowe czy platne dlatego napisalem tobie tak jak napisalem.
Ok, to moźe poradzicie jakiś program antywirusowy, taki który by coś dał, źeby system nie łapał tylu wirusów jak mój. Miałem juz kilka i jak nie spowalniał systemu to nic nie dawał, miałem taki problem z Nortonem AntiVirusem 2004 – gdzie to w "dosie" przy starcie systemu pokazywała się linijka – "Nie moźna zaktualizować liku %1 i %2", nie wiem co było nie tak. Macie moźe jakieś pomysły lub propozycje? Z góry dzięki :(
mam dwa razy po 128 tylko ze wlasciwe nie pamietam jakie 266 czy 333 a moze 400 (te ostatnie raczej nie, bo pamiec dosyc dawno kupowalem)
A tak calkiem nawisem mowiac to mieszkasz w Berlinie? bo jesli tak to ja obecnie mieszkam wlasciwie nie duzo dalej:)))
A tak calkiem nawisem mowiac to mieszkasz w Berlinie? bo jesli tak to ja obecnie mieszkam wlasciwie nie duzo dalej:)))
widzisz tez mialem taki kiedys problem z pamiecia ale go zniwelowalem to nie nasza wina poprostu programy ktorych dzisiaj uzywamy sa wymagajace wobec mnie za bardzo ale no coz tego nie zmienimy a to ze chcesz dokupic 256 mb to dobra decyzja pomysl moze o tym aby dokupic taki sam model jaki posiadasz o ile posiadasz 256 w jednej kosci to moglbys zastosowac dwa takie same jako duale jezeli masz taka mozliwosc 2x256 w dualu to jest to co dzisaj kazdy powinieen miec w kompie to sprawia ze nie denerwujesz sie czekajac na cos i nie wiedzac na co oczywiscie mam na mysli teraz normalnych uzytkownikow nie tych ktorzy cuda na kompie wyczyniaja.Ja mam 1536mb i powiedzie ci cos czasami wydaje misie ze to jest i tak malo sam nie wiem ale napewno 512 to dobra decyzja z twojej strony.Powodzeenia
Nie no zgadza sie 128 to nie jest cos o czym sie marzy:))) Nie mowie ze mi to smigalo nie wiadomo jak, ale do przecietnych potrzeb wystarczalo. Obecnie mam troche zmieniny kompa, mam 256 i prawde powiedziawszy zastanawiam sie nad jeszcze jedna 256 bo nieraz to mnie trafia, jak ten komputer sie grzebie:)))
zwracam honor mi chodzilo rowniez o inna teze piszac ze 256ramu to minimum.Jeszcze raz sorry.Bralem pod uwage ze 256 ramu to w dzisiejszych czasach to minimum pod wzgledem normalnej bezproblemowej pracy winxp gdyz ten system jednak do preawidlowego dzialania potrzebuje te 128 mb ale to jest absolutne minimum jezeli dobrze pamietam to w instrukcji jest podane 96mb ale tak naprawde to pomyslmy sami szczeze co mozna dzis poczynic z 64 96 czy 128 ramu wez nawet pod uwage ze komputer dzisiaj sprzedawane zarowno laptopy jak i desktopy bazuja glownie na 512 mb no chyba ze ktos chce naprawde oszczedzic to wybiera 256.
[quote="Przemysław Zawadzki"]128mb ramu pod winxp to jeszcze jakos mozna zaakceptowac ale nie gadaj 64 mb pod xpeka zastanow sie to jest stanwczo zamalo. /quote]
No stary tego to ja nie powiedzialem, odnioslem sie do Twojej opini ze "256 to jest min". Napisalem ze jednak nie koniecznie bo na 128 calkiem niezle dziala. A o 64 nic nie wspominalem:)
No stary tego to ja nie powiedzialem, odnioslem sie do Twojej opini ze "256 to jest min". Napisalem ze jednak nie koniecznie bo na 128 calkiem niezle dziala. A o 64 nic nie wspominalem:)
128mb ramu pod winxp to jeszcze jakos mozna zaakceptowac ale nie gadaj 64 mb pod xpeka zastanow sie to jest stanwczo zamalo. Chyba ze po instalacji swiezego systemu nie bedziesz niczego instalowal juz wiecej. nie mozesz porownywac 128mb z 64mb to jest o polowe mniej wiec teraz wez twojego durona i 128 ramu i wyobraz sobie ze jest o polowe wolniejszy nawet 2x szybszy proc ci nie pomoze wtedy poniewaz system nie bedzie nadazal bedzie sie dławił.
ja bym pozostal przy Windows ME, wydaje sie troche bardziej "wypasiaony" od 90
a swoja droga z tym ramem to nie jest tak do konca, ja co prawda mialem procek 800 durona i 128 ramu i nie bylo tak zle:))) Tak wiec z tym minimum nie jest to prawda do konca....
a swoja droga z tym ramem to nie jest tak do konca, ja co prawda mialem procek 800 durona i 128 ramu i nie bylo tak zle:))) Tak wiec z tym minimum nie jest to prawda do konca....
sadzac po sprzecie uzywasz go pewnie do aplikacji biurowych i internetu jezeli posiadasz starsze systemy niz winxp i nie chcesz dokupic pamieci to napewno cos ponizej systemu xp z ta iloscia pamieci czyli 64mb to raczej win98se
OK, jeszcze jedno – to jaki system mi polecacie? :roll: Obecny słyszałem źe jest najgorszym jaki mógł być, jest "dziurawy", nie działa stabilnie. Potrzebuje czegoś co będzie działało stabilnie i bezproblemowo :( Macie moźe pomysły?
to prawda pamieci operacujnej masz stanowczo zamało swięzy system moze jakoś by ci poszedł ale jeźeli chodzi o poźniejsze uźytkowanie to raczej bedzisz musial pamiec rozszezyc przynajmniej abys mial w sumie 256mb to jest takie minimum jezeli chodzi o xp wez pod uwage rowniez ze z czasem twoj systemwzbogaci sie o nowe programy ktore zywia sie pamiecia i dlatego 256 to min, dzisiaj standardem dla winxp jest 512mb jezeli chcesz aby twoj system chodzil sprawnie to radzil bym zainwestowac jezeli nie chcesz wydawac wiele pieniedzy to napewno dobrym rozwiazniem beda good ramy z firmy wilk wydaje mi sie ze za 85 zł lub 90 zł mozesz kupic juz 128mb.Pozdrowienia