Instalacja Windows XP

Wiem ze ten temat moze wam sie wydac glupi czy co ale niestety nie umiem sam tego zrobić :oops: A wiec kiedys mi tata kupil kompa i jego kolega mi zainstalowal XP. A teraz siostra kupila sobie kompa i prosi mnie zebym jej zainstalowal Windows XP. Tylko ze ja nie wiem jak sie do tego zabrac mam XP na plycie ale nie wiem co dalej zrobic. Jak włanczam jej kompa to sie tylko pokazuje jakis ekran i tam pisze.––> załącznik
Wiem ze to smieszne ze 16latek nie umie sam zainstalowac XP ale tak jest. Prosiłbym Was o pomoc w instalacji tego Windowsa. Pozdrawiam.

Odpowiedzi: 5

Maska Dzieki Wielkie za pomoc ale jak napisalem wczesniej pozyczylem od kolegi bottowalna płyte i zainstalowałem juz sam XP. Ale dzieki źe miales cheć mi pomoc.
Pozdrawiam :wink:
lukash_89
Dodano
07.09.2005 15:58:00
WItam !!!

Postaram sie w skrócie pomóc jak odpalić płytę z winxp,
musisz wejśc do bios'u przy włączeniu kompa, za pomocą klawiszy [del] lub [f1, f2] i zmienić mu bootloadera na [cd–rom], jak nie znajdziesz napiszę następną odpowiedz, tylko musisz napisać model płyty głównej, to pomogę.

Pozdrawiam
[PL]MAska
[PL]Maska
Dodano
07.09.2005 11:52:12
WoluminDzieki bardzo miales racje to byla wina płyty pozyczyl;em od kolegi wlasnie bottowalna i poszlo wszystko gladko i szybko :wink:
Pozdrawiam
lukash_89
Dodano
06.09.2005 22:09:17
Nie chodzilo mi o to zeby nabic temat tylko jak wyszkukiwalem to tyle bylo tematów ze trudno było mi znalezc tego co szukałem. Dzieki za porade poszukam od kogos tej bottowalnej plyty i sprobuje jeszcze raz.
Pozdrawiam
lukash_89
Dodano
06.09.2005 00:24:00
Sama instalacja jest banalnie prosta. Jedynie trudność moze przysporzyc ustawienie BIOSu źeby się komputer z płyty uruchamiał. Włanczasz kompa, jak pojawi się Ekran BIOS musisz wejść do jego opcji( przewaźnie DEL). Tam wtedy szukasz opcji która odpowoiada za uruchamianie kompa z HD lub Floopy(dyskietka). Szukasz poprostu czegoś takiego jak FIRST BOOT, SECOND BOOT, albo FIRST DEVICE, SECOND DEVICE. I wtedy jako First masz ustawisz CD–ROM. Po zapisaniu ustawień i konownym uruchomieniu kompa powinien pojawić się komunikat ala: NACISNIJ DOWOLNY KLAWISZ ZEBY URUCHOMIC KOMPUTER Z CD. naciskasz jakiś klawisz i naczyna sie instlacja, a tu juź z górki. A tak aproko to mogłes najpierw uźyć opcji szukaj a nie odrazu nabijać kolejny temat.

EDIT: Na zdjęciu zauwaźyłem, źe komputer uruchamia się z płyty jednak owa płyta nie startuje. Potrzebujesz BOOTOWALNEJ płyty z systemem.
Wolumin
Dodano
05.09.2005 23:22:32
lukash_89
Dodano:
05.09.2005 20:51:28
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1