Instalacja Windows XP - porty PS2 się wyłączają
Witam
Mam duży problem, sytuacja wygląda tak, że podczas instalacji windowsa (xp z sp3) w pewnym momencie po kilku sekundach klawiatura i myszka przestają działać (porty PS2).
Tylko właśnie ten duży problem... to jest komputer moich znajomych i nie mam pojęcia jaki jest tam sprzęt, jaki system plików na dyskach... wiem tylko to, co opisałem wyżej...
Dodam tylko, że wcześniej ktoś próbował zainstalować vistę i też miał ten problem.
Odpowiedzi: 2
A jaka mysza i klawiatura ? Przypadkiem nie bezprzewodowe ? Jeżeli tak to najpierw wymień na zwykłe, a potem działaj dalej [quote=Chris740]w pewnym momencie po kilku sekundach klawiatura i myszka przestają działać (porty PS2)[/quote] W jakim momencie ? Bo jeżeli podczas instalacji na etapie ekranu a`la DOS to mysza Ci nie jest potrzebna i klawiatura wystarczy. Natomiast system plików wyświetla Ci instalator XP na początku (tylko po co Ci to ?). Awarię płyty głównej możesz sprawdzić odpalając kompa z dyskietek startowych np. Partition Magica. Jeżeli też nie działają klawa i mysz to pewnie płyta zwalona, albo w Biosie namieszane, ale zakładam, że najpierw zastosowałeś się do rady [b][u]pulkownika[/u][/b] !!
PS. jeżeli sprzęt jak napisałem na początku to zacznij od wymiany baterii. To najłatwiej, bo kupisz przy okazji innych zakupów w nocnym PSS Społem :mryellow: albo na stacji benzynowej :lol:
Na początku spróbuj zresetować ustawienia BIOS-u.
Strona 1 / 1
[quote=Ucho](...)to zacznij od wymiany baterii. To najłatwiej, bo kupisz przy okazji innych zakupów w nocnym PSS Społem :mryellow: albo na stacji benzynowej :lol: [/quote]Tutaj radziłbym jednak zaniesienie jej do zegarmistrza. Ten powinien mieć taką bateryjkę na stanie i sprzeda Ci właściwą. Razu pewnego kupiłem jedną na rynku i okazało się, że jednak nadawała się tylko do lotu koszącego za okno :/